Hvorfor e-sporten er så populær

De sidste par år har været fantastiske for e-sport. E-sport er blevet anerkendt som en faktisk sport i flere lande, herunder Danmark. Der konkurreres om store summer, og derfor udvikles sporten hele tiden i takt med at folk forsøger at finde små fordele for at vinde de helt store præmier. Selvom der konkurreres foran en computer, så er der fordele at hente både fysisk og mentalt. Mange af de helt store hold har både fysisk træner, mental træner og kostvejleder koblet op til projektet. Det lyder måske helt mærkeligt i de flestes ører, men med så store summer i præmiepenge, er alle fordele værd at tage med.

Men hvorfor er e-sport blevet så populær? Computerspil har jo været omkring i mange år. Det er dog først de sidste 5 år, hvor e-sport rigtig har taget fart. Følg med nedenfor for at få indsigt i den interessante stil gren.

 

Streamingtjenester og deres tilgængelighed

Ét af de helt store argumenter for at e-sport er vokset så meget og stadig vokser er streamingtjenester som Twitch.tv og Mixer.com. De fleste der spiller computerspil, gør det for at koble lidt af, og eventuelt have det sjovt med sine venner. Der er dog altid nogen der er meget bedre end andre, og dette har skabt interessen hos mange der synes at det er lige så interessant at se andre spille, som det er selv at spille. Det kan sammenlignes lidt med traditionel sport. De fleste vil gerne selv spille, men værdsætter også at se andre rigtig dygtige spiller præsterer. Dette gør sig også gældende indenfor e-sport. Alle med en computer og internetforbindelse kan altså vælge at broadcaste sine spil live foran andre på internettet, og har du en god personlighed eller er du rigtig dygtig til det du spiller, så kan man hurtig få skabt sig en fanbase som donere og subscriber til din stream. Man kan selvfølgelig også modtage sponsorater hvis ens visninger er meget høje.
Dette er den mere casuelle sider af e-sporten, for der er rigtig store summer at hente hvis man spiller professionelt for en organisation. Det fungerer reelt set på samme måde som traditionel sport, hvor man spiller under et hold og bliver betalt månedligt og deler de præmiepenge man modtager.
Det essentielle her er, at det er super nemt at følge med i sporten til hver en tid. Det kræver ikke et TV og et abonnement, men derimod bare en internetforbindelse og noget at se det på. Derfor vokser det så meget ift. traditionel sport.

Engagement fra tilskuere

Én anden årsag til at e-sport vokser med den fart det gør, er at der dannes et fællesskab omkring den e-sports gren der dyrkes. Man kan kommunikere med scenen og på en helt anden måde end førhen. Reelt set ville det være muligt at spille mod de professionelle på et casuelt niveau. Dette er ikke en mulighed i normal sport.
samtidig er engagere tilskuer på en helt anden måde gennem online chats. Der smides også mange penge på diverse kampe gennem online gambling sider, hvilket indikerer at tilskuerne går op i kampene på en helt speciel måde. Dette er med stor sandsynlighed på grund af, at man kan sidde med sin telefon og følge med i alt, og derfor også nemt smide penge på diverse kampe. Det eneste problem her er, at det også nemt for mindreårige at gamble, hvorfor det anbefales at bruge online casinoer med danske licenser, og altså ikke det første og bedste der reklameres med på diverse streamingplatforme.
Engagementet er altså enormt i e-sport, hvorfor det også vokser i den hastighed det gør.