Sådan fornyer du dine plantekrukker og bliver klar til foråret

Sådan fornyer du dine plantekrukker og bliver klar til foråret
SPONSERET AF VIDAXL.DK |

ANNONCE fra vidaxl.dk

Foråret er på vej – og det betyder, at de haveglade danskere endelige skal ud og plante igen. Hvis du er en af dem, så skal du nok til at i gang med at fikse dine plantekrukker til sæsonen. Her kan du få et par gode tips og tricks til, hvordan du gør.

Den sidste tid af vinteren, før foråret atter springer ud, er oftest en utålmodig tid for planteelskerne. Det er snart tid til at komme i gang igen i haven og tage hul på en helt ny sæson. Det betyder, at der skal nyt liv i de gamle plantekrukker. Det kan være, at man skal give sine gamle en lille løft, så de er klar til nye blomster. Måske skal man ud og købe nye, flotte krukker, der kan pryde på terrassen. Hvis du er på jagt efter nye, flotte plantekrukker, der passer til din stil, så kan du finde alle slags plantekrukker her. Gør krukkerne klar til den nye sprudlende sæson ved hjælp af disse enkle tips.

Ud med det gamle
Det første, du skal gøre, er at tage et kig på dine gamle krukker. Er de blevet beskadiget, eller er de klar til at bruge igen i en ny sæson? Hvis de holder endnu, så skal du fjerne det gamle jord fra krukken og sørge for at rengøre den grundigt. Du kan sagtens smide din jord ud i din bede. Når krukkerne er rene og pæne igen, så er du klar til at påfylde ny jord. Her er det typisk en god idé at vælge specielt krukkejord, da de har den helt rigtige blanding af jord og gødning.

Ind med det nye
Den rigtige jord er vigtigt, når man gerne vil give sine spirende forårsblomster de bedst mulige vilkår for at vokse. Når du fylder ny jord i, så kan du også overveje at bruge gødningsblomster, så du ikke behøver at tænke mere på gødning resten af sæsonen. Så er du klar til at plante nye blomster i den friske jord. Undgå at fylde jord helt op til kanten, da det vil gøre det svært at vande.

Vælg lige de blomster, som du bedst kan lide. Nogle af de blomster, der egner sig bedst til det tidlige forår, er forårslyng, hornvioler og løgplanter generelt. Så arrangerer du blot dine blomster eller løg flot i krukken. Det er vigtigt at tænke over, hvor du stiller dine krukker, alt efter hvilke blomster du har valgt. Nogle blomster er mere hårdføre end andre, så tænk over vejrforholdene, du udsætter dem for.

Husk frosten
Apropos vejrforhold, så vær opmærksom på, at der i det tidlige forår stadig kan forekomme nattefrost. Det skal du huske at holde øje med, så du kan beskytte dine planter mod eventuel frost. Hvis der kommer nattefrost, så skal du huske at få dækket krukkerne godt til inden, så de undgår frosten. Man kan også overveje at sætte enkelte krukker indendøre, hvis de har særligt sensitive blomster i.