Inden vi ved det, er sommeren over os igen, og det vil igen være tid til at nyde en kold is med venner og familie. Men vidste du egentlig, hvad der adskiller en flødeis fra en sorbetis? Mens flødeis typisk er lavet med mælk, fløde og sukker, er sorbetis en mere frugtbaseret dessert, der normalt består af frugtpuré og sukkerlage. I dette blogindlæg vil vi dykke ned i forskellene mellem disse to populære is-typer og forklare, hvordan de fremstilles. Vi vil også introducere Kastbergs gourmet is og sorbet, som leverer disse lækre desserter til restauranter og ishuse. Og er du på udkig efter kvalitets sorbet til ishuse? Så er Kastbergs det helt rette valg!
Forskelle mellem flødeis og sorbet is:
Den største forskel mellem flødeis og sorbet er ingredienserne. Mens flødeis er lavet med mælk, fløde, sukker og tilsætningsstoffer, består sorbetis hovedsageligt af frugtpuré og sukkerlage. Det betyder også, at flødeis typisk har en fyldigere og mere cremet tekstur, mens sorbetis er mere frisk og frugtagtig i smagen. Det er også værd at bemærke, at sorbetis normalt er mere kalorielet end flødeis på grund af sin frugtbaserede sammensætning.