Husk at holde forholdet vedlige

Det er vigtigt at man holder forholdet vedlige, for at bevare den essentielle gnist, passion og forelskelse. I Danmark er vi desværre ikke særlig dygtige til dette – ofte kan det blive trivielt, og vi foretrækker egentlig bare at alt sammen bliver ved det vante. Af natur er vi afhængige og trygge ved det vi er vant til, dette er bare med til at sætte en stopper for nye oplevelser, og ikke mindst turde at eksperimentere i et forhold.

Det er ikke unaturligt at man som par kan nikke genkendende til dette. I starten er der masser af liv og nysgerrighed, men naturligt falmer dette med tiden.

Du behøver ikke at ændre personlighed

For at der skal ske noget nyt, og man skal bevare gnisten i et forhold kræves der selvfølgelig ikke at man skal ændre sig som person. Det er stadigvæk vigtigt at man holder fast i hvem man er, for det er trods alt det din partner blev forelsket i, i første omgang og vice versa.

Det handler mere om at man gør noget nyt, og det behøver ikke være at den helt surprise-party, eller en all-in tur til Maldiverne. Næppe. Det er mere at man dyrker de små ting i hverdagen, såsom tager ud at får en kop kaffe en lørdag formiddag, fordi det er hyggeligt og anderledes. Det kan også være man impulsivt beslutter sig for at tage i biffen for at se en film, eller man bare går en tur i den skønne danske natur. Mere skal der principielt ikke til, men det kan være svært at få taget sig sammen, for det er naturligvis afgørende at én af jer tager initiativ.

Italesæt emnet selvom det kan være svært

En god måde hvordan man kan komme i gang med disse små ting, er at man begynder at italesætte emnet. Det er sundt at snakke om det, og faktisk kan det være med til at åbne op for nogle nye emner og holdninger, man måske overhovedet ikke var bevidst med at ens partner havde. Så italesæt gerne, og vær ikke tilbageholdende – kan man være ærlige overfor hinanden, bygges et endnu stærkere forhold til hinanden.

De små ting kan også være med til at sætte gang i en ny gnist rent fysisk og intimt. Det er ingen tvivl om at det har en stor betydning i forhold til kærlighed og forelskelse. Selvom man ikke er nyforelsket, kan man sagtens bevare energien intimt, det handler blot om at man får dyrket nogle af de her andre småting, som vi tidligere har været inde på i indlægget her, da det netop er med til at følge sig afslappet, og give følelsen af at et forhold er i balance. Du kan læse meget mere omkring intimitet og samliv online her, eller få svar på nogle af dine erotiske spørgsmål her.