Bo42 ønsker flere parkeringspladser i området

Bo42 ønsker flere parkeringspladser i området
Beboere i Pakhuset i Provstegade parkerer på gaden. Hvis der kommer 65 boliger i det tidligere gymnasium, men ikke et tilsvarende antal parkeringspladser, så kan det blive svært at finde en plads til sin bil, skriver Bo42 i et høringssvar. Derfor opfordrer boligorganistionen regionskommunen til at sikre nogle flere offentlig parketingspladser i området. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 29. APR 2021 • 05:58
Henrik Nielsen
Journalist
| ABONNENT
29. APR 2021 • 05:58

UDVIKLING

Idéen om at omdanne det tidligere gymnasium i Rønne til boliger bliver hovedsageligt godt modtaget af Bornholms største almene boligorganisation, der selv har boliger i området. Bo42 anbefaler således kommunalbestyrelsen at vedtage den lokalplan, der muliggør projektet, men med en tilføjelse, der sikrer, at der tages de nødvendige hensyn til parkering og trafikafvikling i området.

Det fremgår af et høringssvar fra direktør Ebbe Frank.

Bo42's konkrete interesse i sagen skyldes, at afdelingen Pakhuset i Provstegade ligger over for indkørslen til et af de planlagte parkeringsområder ved det tidligere gymnasium. Bo42 vurderer, at der vil komme væsentligt mere trafik og forventer derfor, at der vil blive taget de fornødne forholdsregler for at minimere trafikstøj og lysgener, samt at det vejmæssigt sikres, at der ikke er en øget sikkerhedsmæssig risiko for børn i området.

Offentlig parkering

Hos Bo42 har man også hæftet sig ved de fremtidige parkeringsforhold, hvis der skal være 65 boliger i de tidligere gymnasiebygninger. Der er planer om at anlægge 45 parkeringspladser. Det er dog Bo42's erfaring, at behovet for parkeringspladser generelt er stigende. Derfor lyder vurderingen i høringssvaret, at det reelle behov formentlig vil være en parkeringsplads pr. bolig.

Da der ikke må parkeres i Pakhusets gård, er beboerne henvist til at parkere på gaden. Da der er færre parkeringspladser end boliger i gymnasieprojektet, vurderer Bo42, at der vil være et øget pres på parkering ved kantsten omkring Pakhuset, hvorfor man kan frygte, at beboerne ikke længere vil kunne parkere i nærhed af deres bolig.

Derfor anbefaler den almene boligorganisation, at kommunen ved vedtagelse af lokalplanforslaget sikrer, at der etableres flere offentlige parkeringspladser i området med mulighed for langtidsparkering, eller at der sker en tilpasning af den gældende parkeringsordning.

Restriktive bestemmelser

De trafikale udfordringer til trods er Bo42 meget positiv over for idéen om at udnytte den tomme ejendom og ændre anvendelsen til beboelse, og man hilser med stor tilfredshed, at der ændres på de restriktive bestemmelser i den eksisterende bevarende lokalplan for hele det centrale Rønne.

Bo42 er af den opfattelse, at der i højere grad end i dag skal tages højde for udvikling af byen og dens ejendomme, og at den bevarende lokalplan bør fokusere på nogle konkrete geografiske områder, som bør bevares. Ved nybyggeri og væsentlig ombygning bør man ifølge Bo42 være åben over for ændret udtryk i facader og eventuelle ændringer i indblik.

Konkret er det vurderingen, at der i projektet for det tidligere gymnasium er god balance mellem eksisterende og fremtidige forhold.