65 boliger i gymnasiet: De fleste politikere glæder sig over bygherrens mod og er ikke bekymret over øget trafik

65 boliger i gymnasiet: De fleste politikere glæder sig over bygherrens mod og er ikke bekymret over øget trafik
Skolegårdens boldbane skal bruges til parkeringspladser ifølge bygherrens projektforslag, som kommunen har tilpasset lokalplanen til. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 25. MAR 2021 • 20:50

Flertallet i kommunalbestyrelsen glæder sig over, at Kim Christiansen er klar til at investere millioner i en omfattende ombygning af det tidligere gymnasium i Rønne, så der kan indrettes 65 lejeboliger, der alle får privat altaner eller terrasser.

– Det er dejligt, at der er en bygherre, der har mod på det og vil tage fat. Det trænger vi til. Der er virkelig mangel på moderne boliger i Rønne, sagde Kirsten Wendell (S).

Venstres gruppeformand Søren Schow erklærede sig enig og sagde samtidig, at han ikke er bekymret over parkeringsforholdene og biltrafikken, som ifølge en trafikanalyse vil blive forøget.

– Når man kommer ind til storbyen med alle dens faciliteter, behøver man måske køre knap så meget i bil, lød det fra Søren Schow.

Indblik, trafik og parkering

Et mindretal bestående af SF og Enhedslisten ønskede ikke at sende den nye lokalplan og kommuneplantillægget i høring, da de enten vil have flere parkeringspladser eller færre lejligheder, ligesom de er bekymret over indbliksgenerne ind til naboerne fra nogle altaner og kviste. Som projektforslaget er nu, skal der anlægges 45 parkeringspladser til de 65 boliger.

– I forbindelse med strategiplan er vi ved at lave en stor plan for parkerings- og trafikafvikling i Rønne. 100 meter uden for det område laver vi nu en fuldstændig håbløs trafikplanlægning. Det forstår jeg simpelthen ikke. Jeg er imod at sende det i høring, for der er ingen chance for, at jeg kommer til at stemme for et forslag, der har de forudsætninger, sagde Leif Olsen (SF).

Bjarne Hartung Kirkegaard (KD) lagde vægt på, hvilke muligheder projektet skaber.

– Vi mangler faktisk boliger på Bornholm. Og selvfølgelig skal vi have boliger der. Det er et gæt, hvor mange biler og parkeringspladser, der skal til. På trods af der er gener med indblik, kunne jeg godt tænke mig at få nogle høringssvar ind, og måske vil det give anledning at gøre noget ved altanerne, fortalte kristendemokraten.

Der vil blive opført boliger i tre etager i det historiske bygningskompleks, hvis projektet får grønt lys. De to planer skal nu i høring i otte uger.