Husk boligadvokaten

En boligadvokat er modsat en ejendomsmægler købers rådgiver og varetager derfor kun købers interesser. Ved at benytte en boligadvokat får man en professionel og uvildig boligrådgivning. En boligadvokat er ikke provisionslønnet og derfor uafhængig. Boligadvokaten kan sikre en juridisk korrekt behandling af handlens dokumenter og kan spare køber for mange ærgrelser og udgifter ved at opdage uhensigtsmæssigheder og fejl i købsaftalen.

Få et sikkert boligkøb
Når man køber en bolig, er der mange forskellige dokumenter, der skal læses igennem og godkendes. Man skal også helst kunne gennemskue, hvis noget ikke stemmer eller er ufordelagtigt. Det er kompliceret, hvis man ikke ved noget om bolighandel og det kan risikere at koste mange penge, hvis man overser noget eller begår en dum fejl. Derfor er det en rigtig god ide at få hjælp og rådgivning fra en boligadvokat. Boligadvokaten kender hele handelsproceduren og har erfaring og juridisk viden at trække på. Derfor kan han eller hun sørge for, at alt går rigtigt for sig og, at der ikke dukker ubehagelige overraskelser op senere, som måske kan koste dyrt.

Rådgivning ved salg
En boligadvokat kan også være behjælpelig, hvis man står og skal sælge sin bolig. Hun eller han kan yde rådgivning i forbindelse med, hvilken salgsform man skal vælge. Om man skal vælge at sælge gennem en ejendomsmægler, via selv-salg, som budrunde eller som medsalg. Vælger man en ejendomsmægler kan boligadvokaten være behjælpelig angående forhandlingen om ejendomsmæglerens salær.

Rådgivning og advokatforbehold
Vil man bruge en boligadvokat bestemmer man selv, hvornår man ønsker at rådgivningen starter. De fleste kontakter boligadvokaten, når der er dukket en bolig op, som de gerne vil byde på, men man kan også sagtens kontakte advokaten senere i processen. En af de ting, som er vigtige, er, at man som køber sikrer sig, at der er indføjet et advokatforbehold i købsaftalen, inden man skriver under.