Hjælp til nedsunken forfod

Som man kommer op i alderen, begynder leddene lige så stille at brokke sig. Udover at være til gene er dette dog ikke nødvendigvis farligt, og der er sjældent særlig meget at gøre ved det. Det kan være særligt galt, hvis det er en del af kroppen, som ofte bliver brugt.

Særligt foden er i farezonen, da den oplever utroligt meget vægt i vores vågne timer. Rigtig mange danskere lider for eksempel af nedsunken forfod, hvilket kan forårsage store mængder smerte. Særligt ældre og overvægtige lider af nedsunken forfod.

I deres tilfælde er det grundet en stor belastning på den sarte knoglestruktur i foden. Enten fordi der er blevet lagt for meget vægt på foden, eller fordi den har oplevet vægt over en lang tidsperiode.

Også yngre mennesker, især kvinder, kan lide af nedsunken forfod hvis de er meget aktive. Løber man for eksempel meget, kan dette også være en belastning for foden. I disse sammenhænge kan det være særligt slemt, da det ikke er naturligt forekommende, men i stedet er fremprovokeret. Derudover kan det være enormt demotiverende, da man pludselig ikke kan dyrke den sport, der er vigtig for en.

Afhjælp smerten med indlægssåler
Ved hjælp af indlægssåler i skoene kan denne smerte mindskes og endda afhjælpes. Indlægssålerne kan passe i både løbeskoene og badesandalerne og kan købes steder såsom Senzone.dk.
De synes måske ikke af noget særligt, og hverken du eller andre kan se, at de er der. Selv hvis du glemmer alt om dem, så gør dine fødder det ikke. De vil tværtimod sætte pris på den højnede komfort og aflastningen.

Sålerne kan være tilpasset lige netop din fod, og de sikrer derved optimal støtte. Selv hvis du ikke nødvendigvis lider af nedsunken forfod, kan du alligevel nyde godt af en velproduceret indlægssål.

Alle fødder er skabt forskellige med hver deres særheder. Især hvis man er meget aktiv, kan en indlægssål være et vigtigt redskab i at passe på sin egen krop. Dette er især vigtigt for børn, som bruger meget tid på at løbe rundt udenfor.

Hold foden ved lige
Ved hjælp af en indlægssål kan man vedligeholde en sund og aktiv livsstil. Lige meget hvad har kroppen nemlig godt af at bevæge sig. På trods af en nedsunken forfod, er det derfor vigtigt, at du bliver ved med at løbe eller gå ture.
Først og fremmest for at holde kroppen sund. Hvis du pludselig bliver inaktiv på grund af foden, kan du være sikker på, at du snart

Derudover er fysisk aktivitet en oplagt måde at være sammen med andre. Du begrænser dig selv utroligt meget, hvis du på grund af fødderne ikke længere kan være med til at spille sport eller i det mindste gå en tur. Det bliver med ét meget åbenlyst, hvor meget fællesskab der er omkring fysisk aktivitet. Selv med en nedsunken forfod behøver du imidlertid ikke at være udelukket fra noget af dette, så længe du tager dine forbehold og støtter dine fødder.