Alderdom er ikke ensbetydende med inaktivitet

Når alderen er ved at presse på, er der mange, der tror, at det er ensbetydende med, at man langsomt går i stå. Det behøver det dog på ingen måde at være. Selvom man som ældre måske ikke har nær så meget energi, som man har haft før i tiden, kan man sagtens motionere og føre en aktiv livsstil. Synes du, det er blevet sværere at holde dig aktiv, nu hvor du er blevet ældre? Vi giver dig her nogle gode idéer til at holde dig i gang.

Mange er stadig aktive
Selvom alderen begynder at presse på, er det for mange ikke nogen undskyldning for at være aktiv. Flere og flere opretholder deres aktive livsstil ved at lave forskellige aktiviteter. Det er ikke unormalt at se ældre mennesker i fitnesscentret. Her kan de selv styre, hvad de vil lave af forskellige øvelser. Derudover er der også mulighed for at få lidt assistance fra en personlig træner, hvis man har behov for det.

Træningscentrene er blevet et godt mødested for mange ældre, da det giver sammenhold, hvis man er flere, der træner sammen. Det er derfor heller ikke unormalt at finde træningshold, der henvender sig til seniorer. Et træningscenter er derfor ikke nødvendigvis lig med unge mennesker, der træner på fuld skrue. Det er et sted, hvor ældre også sagtens kan være med og holde sig aktive.

Alternativer, hvis det er blevet svært at holde sig i gang
Er træningscentre ikke lige dig, findes der andre alternativer, der kan holde dig aktiv. En god vandretur, evt. med vandrestave, er en rigtig god måde at holde sig aktiv på. Derudover kan vandrestavene hjælpe dig med balancen, hvis det er et problem. Cykling er også en rigtig god måde at holde sig aktiv på. Her kan du selv styre tempoet, og det behøver ikke at gå vildt for sig. En lille tur kan gøre meget for din krop.

Synes du ikke rigtig, du kan få fart nok i cyklen til at kunne holde balancen, kan en elcykel være et rigtig god alternativ. Der findes både elcykler til damer og til herrer. Med en elcykel får du hjælp til at komme fremad. Du skal dog stadig træde i pedalerne for at få fremdrift. Det er derfor et godt alternativ til at holde dig aktiv.