Snorrebakken. Foto: Berit Hvassum

DF’er vil klage over Snorrebakkesagens udgang

Medlem af kommunalbestyrelsen René Danielsson (DF) vil ikke slå sig til tåls med, at Bornholms Politi har henlagt sagen om regionskommunens nu kuldsejlede byggeri på Snorrebakken uden at have fundet ulovligheder i straffelovens forstand.

Han har mulighed for at klage til statsadvokaten for København, og den mulighed vil han gøre brug af.

SNORREBAKKEN

Medlem af kommunalbestyrelsen René Danielsson (DF) vil ikke slå sig til tåls med, at Bornholms Politi har henlagt sagen om regionskommunens nu kuldsejlede byggeri på Snorrebakken uden at have fundet ulovligheder i straffelovens forstand.

Han har mulighed for at klage til statsadvokaten for København, og den mulighed vil han gøre brug af.

– Jeg vil gøre, hvad jeg kan for at få retfærdigheden til at ske fyldest. For jeg tror også, at mange der læser politiets pressemeddelelse sidder tilbage med den tanke, der hedder “Nå, så slap de alligevel afsted med det. Hvad mon de så finder på næste gang?”. Men jeg har en klagemulighed, og den vil jeg bruge, sigfer René Danielsson.

– Jeg er glad for, at Bornholms Politi har gjort alt hvad de kunne. Nu må jeg tage deres afgørelse til efterretning, men også bruge den handlemulighed, som jeg har.

– Jeg har her til formiddag været i dialog med statsadvokaten, og der er kommet det ud af det, at jeg ved, hvad jeg skal gøre for at klage over afgørelsen, siger René Danielsson.

Efter at have politianmeldt kommunen for håndteringen af Snorrebakkensagen i september sidste år var det på den ene side uden den store overraskelse, at René Danielsson onsdag formiddag læste politiets afgørelse. På den anden side undrer han sig stadig og finder stadig ikke forløbet omkring Snorrebakken betryggende.

– Bornholms Politis afgørelse er ikke så overraskende for mig. Men man kan godt tænke, at vores retssikkerhed som borgere er udfordret, når det kommer til økonomiske unoder. Jeg synes tit, at man ser, at stats- eller bankfolk, der laver unoder, slipper alt for let. Så derfor vil jeg gøre brug af min mulighed for at klage, siger han.

René Danielsson. Foto: Jens-Erik Larsen

Selvom Bornholms Politi i samråd med Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK, tidligere Bagmandspolitiet) ikke har fundet beviser for, at straffeloven blev overtrådt i forløbet om byggeriet på Snorrebakken, vil René Danielsson stadig gerne tale om “unoder”.

– Ja, det vil jeg godt, for der er forskel på overtrædelser af straffeloven og brud på kommunernes styrelseslov. Og vi ved jo allerede fra (revisionsfirmaet, red.) BDO’s rapport, at styrelsesloven blev overtrådt, da der blev overført halvanden million kroner til byggeriet, uden at kommunalbestyrelsen havde godkendt det, siger han.

Selv hvis også statsadvokaten for København når frem til samme konklusion som Bornholms Politi og SØIK, vil René Danielsson ikke bare lade sagen falde.

– Hvis statsadvokaten når frem til samme konklusion som Bornholms Politi, synes jeg, at vi skal have en grundig snak i kommunalbestyrelsen, siger han.