Det kan snart være slut med “en ristet med brød, tak”. Arkivfoto: Berit Hvassum

Rønne-grill lukker

Sussie Folkmann Espersen har haft grillen Steff's Place på Store Torv i Rønne siden 2017. Den ligger i et lejemål i bygningen, men snart er det slut, eftersom hun har opsagt lejemålet med udgangen af denne måned.

Og med mindre en anden lejer skulle ønske at overtage hendes inventar, rykker hun ud med det hele, og dermed er det formentlig slut med en grillbar centralt placeret på torvet.

ERHVERV

Sussie Folkmann Espersen har haft grillen Steff’s Place på Store Torv i Rønne siden 2017. Den ligger i et lejemål i bygningen, men snart er det slut, eftersom hun har opsagt lejemålet med udgangen af denne måned.

Og med mindre en anden lejer skulle ønske at overtage hendes inventar, rykker hun ud med det hele, og dermed er det formentlig slut med en grillbar centralt placeret på torvet.

Til gengæld fortsætter hun med Sydhavnens Grill på Rønne Havn, og egentlig havde hun også gerne fortsat på Store Torv, men stopper der, forklarer hun, på grund af nogle uoverensstemmelser med ejeren af bygningen, som hun ikke ønsker nærmere at uddybe, ligesom det heller ikke er lykkedes at få en kommentar fra ham, Per Michelsen.

Men den 30. november slutter hendes lejemål altså, og grillen lukker – hvis ikke EDC Bornholmerbo finder en ny lejer, som ønsker at overtage inventaret og fortsætte, hvilket det ikke umiddelbart ser ud til.

Det er Dan Dellgren fra ejendomshandlen, der skal finde nye lejere til lokalet, og han vurderer, at det sagtens kan være, der fortsat vil blive langet mad over disken, men han forestiller sig, at det i givet fald snarere vil blive sushi, sandwiches, mexicansk mad eller noget helt fjerde, der vil komme på tale.

Uden at der dog er sikkerhed for, at det overhovedet kommer til at være en forretning, der handler med mad, der tager over.

– Men det er velegnet til noget med mad, fordi der er etableret god udsugning i lokalerne, siger han.

– Og den slags er det dyrt at etablere i sådan et etagebyggeri.

Dan Dellgren peger på, at mens der til den ene side ligger en Netto-butik, ligger der til den anden dels en flot butik med interiør-ting og dernæst en lækker kaffebar – og så kunne det jo passe fint med et stilfuldt take away-sted, synes han.

Og han har da også forhandlinger med en potentiel lejer, som i givet fald lavet noget, der har med mad at gøre, men han kan dog ikke oplyse noget om, hvad er er på tale.

– Det kan også godt være, det slet ikke bliver til noget, konstaterer han.

Attraktivt …

På EDC Bornholmerbos hjemmeside finder man blandt andet følgende beskrivelse af den nuværende Steff’s Place:

“Med central og synlig beliggende, midt på Store Torv i Rønne ligger dette spændende erhvervslejemål på 77 m². Lejemålet har stort vinduesparti ud mod springvandet og Store Torv, og det ligger et sted, hvor der er mange igangværende forretninger, og hvor der hver dag kommer er masser af forbipasserende kunder – perfekt til dem der ønsker et synligt og centralt forretningslokale, midt på Store Torv i Rønne

Lejemålet, har de sidste mange år været anvendt til grillbar, men er også velegnet til anden form for fastfood spisested, sandwichbar, vin-/tapasbar, isbar, lille café og lignende. Lejemålet kan også omdannes til en anden form for forretning/butik, som ønsker en synlig placering, med masser af forbipasserende strøgkunder.

Foran lejemålet, er der et begrænset område, hvor man har mulighed for at opsætte borde og stole til udendørsservering.

Lokalet er til overtagelse fra 01.01.2021, og overtages uden maskiner og løsøre, idet disse tilhører nuværende lejer”.

Ydermere fremgår det, at det samlede areal, der udlejes, er på 77 kvadratmeter, hvoraf de 27 er kælder, samt at den årlige leje udgør 144.000 kroner.