Mikkel og Mads Marschall er blevet håndplukket til Klub 10, hvor Røde Kors samler entreprenante personligheder, som via projekter samler penge ind til organisationens arbejde. Pressefoto

Marschall-brødrene er blevet håndplukket af Røde Kors

VELGØRENHED

En kokkekonkurrence kan føre meget med sig. Det har Mikkel og Mads Marschall måttet sande, siden de fik ideen til en årlig dyst på madlavning på Gudhjem Havn. Efterhånden som Sol over Gudhjem har vokset sig større, har kendskabet til brødrene fra Melsted gjort det samme, og det er ikke længere kun folk med interesse for mad, der ved, hvem de er.

Aktuelt har den danske afdeling af Røde Kors udnævnt dem til medlemmer af årets Klub 10, der er en samling af kendte og entreprenante personligheder, som samler penge ind til den humanitære organisations arbejde med at hjælpe sårbare mennesker. Det gør de ved hjælp af deres ekspertise, og første bud fra det bornholmske islæt er et gløggsæt lavet i samarbejde med Crush Grind, der laver krydderikværne, og som er en af Sol over Gudhjems partnere.

– Vi har lavet en sindssygt lækker gløggmix, som vi tænkte kunne blive en sællert her op til jul med en masse fantastiske økologiske krydderier. Man køber en kasse, og så er der en opskrift, hvor man koger indholdet op med vin og gerne en bornholmsk æblemost, og så bliver den helt lyserød. Så skal man kværne nogle tørrede krydderier som hibiscus, rosenblad og citrontimian ud over til sidst. Vi er mig og Theis Brydegaard, som er en tidligere Sol over Gudhjem-vinder, siger Mikkel Marschall i telefonen fra København.

Overskuddet doneres direkte til Røde Kors.

På tværs i gruppen

Målet er, at hvert af medlemmerne i Klub 10 skal finde omkring 100.000 kroner til Røde Kors’ arbejde, fortæller Mads Marschall. Derfor har han og hans lillebror også andre ideer.

– Det er ikke, fordi det her kommer til at give 100.000 kroner, men så laver vi nogle ting i samarbejde med nogle andre. Eksempelvis snakker vi om at skulle lave en fundraising-middag sammen med Illum et eller andet sted i København, men det ved vi ikke så meget om endnu, siger han.

Illums administrerede direktør, Jeanette Aaen, er også med i Klub 10.

– På den måde kommer man også til at lave nogle ting på tværs med hinanden i gruppen. Nogle gange er det projekter, man selv kører med, og andre er projekter, man laver på tværs i gruppen, siger Mads Marschall.

I første omgang handler det dog om at sælge gløggsættet, der vil blive markedsført på sociale medier og andre steder frem mod jul.

– Jeg ved, at der er de første to fra Gudhjem, der har købt det, og så prøver vi også at pushe det til firmajulegaver. Det er vores måde at samle ind til Røde Kors på, fordi vi ikke selv har en stor salgskanal, siger Mikkel Marschall om samarbejdet med Crush Grind, der også omfatter salg via kværnproducentens webbutik.


I samarbejde med Sol over Gudhjem-vinder Theis Brydegaard og krydderikværnproducenten Crush Grind har Mikkel Marschall udviklet en gløggmix med tilhørende krydderier, som han sammen med sin storebror Mads sælger til fordel for Røde Kors. Pressefoto: Crush Grind

Aldrig mødt før

Først og fremmest handler Klub 10 om at gøre en god gerning for Røde Kors. Derudover lærer man nye mennesker at kende.

– Det er også vigtigt, for som vi har fundet ud af, så betyder netværk rigtig, rigtig meget, siger Mads Marschall.

– Der er mange sjove folk med i det her Klub 10, blandt andet Kristian von Hornsleth. Han kan sælge meget, meget dyre malerier. Jeg tror ikke, der er så mange, der gider at give penge for et maleri, jeg har lavet. På den måde byder man ind med, hvad man kan. Adam og Noah, som er komikere, ville egentlig have doneret et show. Der kunne de lynhurtigt give en halv million kroner. Igen tror jeg heller ikke, at jeg kan få en halv million for at stille op nogen steder, tilføjer Mikkel Marschall.

Medlemmerne er blevet håndplukket, og de kommer alle fra forskellige brancher.

– Så vi har mødt ni andre, som vi aldrig har mødt før. Det er også fedt for os at kunne lave ting med dem. Der er også en stor vinhandler med, og det kan da være, at vi skal lave noget med dem efterfølgende. Vi kan lave noget god mad, og så kan det være, at de kan lave noget med noget god vin. Eller jeg kan være standin til Adam og Noahs show, hvis det går helt galt, siger Mikkel Marschall.

 

 

Om Klub 10

Hvert år udpeger Røde Kors kendte og entreprenante personligheder fra kultur- og erhvervslivet, som får et år til at søsætte spændende og indbringende projekter til at samle penge ind, så Røde Kors kan fortsætte med at hjælpe sårbare og udsatte mennesker herhjemme og ude i verden.

Den aktuelle Klub 10 består af:

Mikkel og Mads Marschall, stifter og ejere af blandt andet Sol Over Gudhjem

Ian Winther-Høiland, stifter og administrerende direktør, Ejendomsselskabet Ejendomsvisioner

Sofie Østergaard, tv-vært, konferencier og selvstændig

Hadi Ka-koush og Joel Hyrland (Adam & Noah), skuespillere og komikere