Roar B. Schou. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Mindeord: ‘Roar holdt af at være med til at gøre en forskel – at sætte sit præg på en udvikling

MINDEORD

I anledning af Roar B. Schous død har administrende direktør for Beck Pack Systems, Peter Vesløv, skrevet følgende mindeord:

Det var med sorg, at jeg modtog beskeden om Roars pludselige død.

Jeg lærte Roar at kende tidligt i min erhvervsmæssige karriere. Kort efter min tilbagekomst til Bornholm og tiltræden som direktør for Bornpoultry, kontaktede Roar mig med henblik på at indtræde i bestyrelsen for det lokale Dansk Industri.

Roar var ikke en hvem som helst! En fremtrædende direktør, formand for Dansk Industri, kunstinteresseret og aktiv meningsdanner. Roar var aldrig tilbageholden med at dele sine holdninger i det offentlige rum, og han gjorde det med pondus og vilje. Han var generøs, og det var tydeligt, at han holdt af at være med til at gøre en forskel – at sætte sit præg på en udvikling. Han var nysgerrig, interesseret og engageret. Han fortalte altid livligt om sine mange erfaringer fra det store udland, hvor arbejdet som direktør for Becks Kartonage (senere Beck Pack Systems) gav ham mange input og indblik.

Man kunne ikke lade være med at blive betaget af Roar.

Roar var ansat i Beck i to omgange og senest som direktør fra 1991 og frem til sin fratræden i 2007. Roar stod i spidsen for en internationaliseringsperiode i virksomhedens historie. Fiskeindustriens udvikling gjorde det nødvendigt, at firmaet Beck kom endnu tættere på kunderne, som i større og større grad havde deres virke langt væk fra Bornholm.

Roar fortsatte sit store engagement også efter sit stop som direktør. Han var aktiv i mange bestyrelser – både i professionelle som i frivillige. Selv i en ‘sen’ alder bestred han formandsposten i Young Enterprise. Sammen med sin hjertelige og elskede Birgit nød også kunsten på Bornholm godt af Roars store engagement.

Roar døde den 13. oktober 2020 – en trist dag for Bornholm og for alle os, der kendte ham.

Æret være Roar B. Schous minde.