Ærter og gulerødder til 1,58 kroner – og 48 øre for en Sommerdrik

TILBAGEBLIK

Vestermarie Brugsforening så dagens lys i 1902. Her valgte man at leje lokaler i det nyopførte forsamlingshus og ansætte høker – eller købmand – L.A. Jensen, der ellers havde lejet sig ind i huset. I 1906 købte man forsamlingshuset, og uddeleren skulle både passe brugsen og aktiviteterne på forsamlingshuset, hvilket ikke var uden problemer. Ejendommen er moderniseret flere gange i takt med udviklingen, men i brugsen handler de lokale stadig og trofast, for et lille lokalsamfund uden en dagligvarebutik ønsker man ikke i Vestermarie.

Læg mærke til priserne på skiltene. For eksempel 1,58 kroner for en dåse ærter og gulerødder, og 48 øre for en flaske Sommerdrik.

Brugsen i Vestermarie i 1965. På billedet ses uddeler Carl Børgesen i kittel. Foto: Algot Lindau