Sådan ser de forsvundne sæbekassebiler ud. Privatfoto

Frit lejde! Sæbekassebiler er forsvundet

FRITID

Nexø Krocket Klub efterlyser tre sæbekassebiler, som klubbens medlemmer i sommer har været med til at bygge.

Sæbekassebilerne blev bygget som del af kommunen og DGI’s gratis sommerferieaktiviteter for børn i juli, og har siden været parkeret ved krocketklubbens pavillon ved banerne på Nexø Stadion.

Sæbekassebilerne blev bygget i forbindelse med et projekt, hvor børn kunne bygge bilerne sammen med klubbens medlemmer. Byggede man selv en bil, måtte man efterfølgende tage den med hjem, og det gjorde nogle børn også. Men tre andre biler blev bygget færdig af klubbens medlemmer, og meningen med dem var, at de skulle foræres til børnehaverne i Nexø, fortæller Ib Hansen Møller, Nexø Krocket Klub.

– Der bliver ingen ballade, hvis man er kommet til at låne krocketklubbens sæbekassebiler lidt for længe, hvis bare man stiller den tilbage, forsikrer Ib Hansen Møller, Nexø Krocket Klub. Foto: Jens-Erik Larsen

– En dag, vi kom op på stadion, var de væk. Det er sket inden for de seneste to uger, fortæller han.

– Vi har kunnet se, at nogle børn har kørt med dem siden i sommer, men de stillede dem altid tilbage efter brug, men nu er de altså væk. Vi har ledt efter dem med lys og lygte og efterlyst dem på Facebook, men væk er de.

Selvom det måske bare er nogle børn, der har taget sæbekassebilerne og morer sig med dem er andet sted, vil krocketklubben alligevel gerne have dem tilbage.

– Vi ville gerne have, at de blev stillet tilbage, fordi vi gerne vil give dem til børnehaverne.

Er det ikke fint nok, at nogle børn måske allerede nu morer sig med at køre med dem?

– Vi ville gerne have, at det er nogle små børn, som har glæde af dem, og at flere børn kan have glæde af dem, så vi vil bare gerne have, at de bliver stillet tilbage, så de kan komme ud til børnehaverne, siger Ib Hansen Møller og opfordrer forældre til at spørge deres børn, hvor de har sæbekassebilen fra, hvis de pludselig er kørende i sådan en…

Og der falder ingen hammer, hvis man er kommet til at køre sæbekassebilerne lidt for langt væk, forsikrer Ib Hansen Møller.

– De kan bare stille dem tilbage ved pavillonen, så er vi glade.