RIK Fodbold købte en håndfuld spillekonsoller for to-tre måneder siden og har hele sommerferien haft en ugentlig spilledag. Når fodboldsæsonen begynder, etablerer klubben et efodbold-hold og stiller op i turneringer i DBU-regi. Foto: Jacob Jepsen

Fodbolden ligger stille – men på skærmen er der gang i den

Fodbolden ligger stille i RIK her i sommer. Alligevel er der blevet tacklet, headet og scoret mål hver torsdag, men det er sket på en skærm i klubhuset på Rønne Stadion Nord. RIK Fodbold er således den seneste klub, der har besluttet at supplere spillet på grønsværen med efodbold, hvor spillerne dyster i spillet Fifa på Playstation.

ESPORT

Fodbolden ligger stille i RIK her i sommer. Alligevel er der blevet tacklet, headet og scoret mål hver torsdag, men det er sket på en skærm i klubhuset på Rønne Stadion Nord. RIK Fodbold er således den seneste klub, der har besluttet at supplere spillet på grønsværen med efodbold, hvor spillerne dyster i spillet Fifa på Playstation.

Klubben har købt fem spillekonsoller for at kunne tilbyde sine unge medlemmer muligheden for at spille Fifa, og i efteråret træder den ind i de officielle turneringer i fodboldforbundets DBU’s regi.

– Vi er en fodboldklub, og fodbold vil altid være vores hovedsportsgren, men vi tager Fifa ind og kommer også til at deltage i turneringer lokalt og på den anden side af vandet, siger Benny Pedersen, som er formand for RIK Fodbold.

Alle er velkomne

Et lokale i klubhuset er indrettet til den nye esport-afdeling, som er opstået, fordi en del af RIK Fodbolds unge medlemmer har efterlyst muligheden for at spille Fifa i klubbens regi. I første omgang har klubben tilbudt medlemmerne, at de hver torsdag i sommerferien har kunnet kigge forbi og spille mod hinanden.

– Det har været meget forskelligt, hvor mange der har været. Der har været lige fra to til over 20 spillere de der dage. Men vi er også inde i sommerferien nu, siger Benny Pedersen.

De yngste spillere har ifølge RIK’s fodboldformand været omkring otte år, og de ældste har været 17-18 år.

– Det er nogle, der spiller fodbold hos os i forvejen. Men alle er i princippet velkomne, siger han.

 

Om efodbold

Fodboldforbundet DBU udbyder en efodbold-turnering for de danske fodboldklubber. Der dystes i Fifa 20 på Playstation 4, og man spiller to mod to. Alle stævner spilles i en lokal fodboldklub.

Det er tanken, at fodboldklubberne med efodbold kan appellere til nogle mennesker, der ellers ikke normalt færdes i klubben. DBU vil gerne trække nogle unge ud af værelserne, ind i klubhusenes fællesskaber og videre ud på banerne.

Forbundet tror på, at man kan udnytte synergieffekter mellem efodbold og det traditionelle fodboldtilbud til at fastholde og få flere unge ind i fodboldklubberne.

Efodbold-turnering bliver et led i det arbejde.

 

Fifa på faste dage

Først når den rigtige fodboldsæson begynder efter sommerferien, kommer der rigtig gang i efodbolden i RIK. Så skal klubben sammensætte et hold, der kan spille med om bornholmsmesterskabet i efteråret og dyste mod hold ovrefra.

– Vi har nogle rigtig, rigtig dygtige spillere til det der Fifa, det vil jeg sige, lyder det fra Benny Pedersen.

Indtil nu har RIK Fodbold ikke gjort meget for at markedsføre sit nye tilbud. Det sker først, når sæsonen begynder. Planen er, at der bliver nogle faste dage, hvor der spilles og trænes Fifa i det røde klubhus.

– De dage, hvor vi udbyder Fifa-spil, har vi nogle af vores meget, meget kompetente spillere til at være lærere og lære de unge mennesker nogle fif og fortælle, hvordan de kan gøre det bedre, hvordan de kan blive dygtigere. De er rigtig, rigtig dygtige, nogle af dem vi har, siger Benny Pedersen om de kommende trænere og ledere i efodbold-afdelingen.

 

Det gode efodbold-miljø

Fodboldforbundet DBU har udarbejdet følgende retningslinjer for det gode efodbold-miljø:

Efodbold dyrkes bedst i gode og trygge rammer – i inkluderende fællesskaber med fokus på udvikling både på og udenfor den digitale bane.

Vi tolererer ikke diskrimination af nogen art og byder alle velkommen, som udviser interesse i vores fællesskab omkring efodbolden.

Vi ønsker at kunne rådgive vores spillere i at indgå i efodbold-fællesskaber og til at have et sundt forhold til spillet.

Vi har fokus på vores færdigheder samt vores mentale og fysiske sundhed.

Når vi holder aktive pauser, får vi gang i blodomløbet og stimulerer hele kroppen.

Vi følger Fødevarestyrelsens anbefaling og tilslutter os, at børn under 18 år ikke bør indtage energidrikke.