Arkivfoto

Stigning på 133 procent satte spot på Bornholm i ny klamydia-rapport: Sådan er der så meget med statistik…

Bornholm løb med opmærksomheden, da Ekstra Bladet tidligere på ugen fortalte, at kønssygdommen klamydia er i markant stigning efter genåbningen af samfundet. Statens Serum Instituts tal for de 15- til 24-årige viser, at der på Bornholm er en stigning på 133 procent sammenlignet med sidste år.

“Hold kæft, hvor kan man se på tallene, at der er ekstra mange turister på Bornholm i år, hva'”. “133 procent. Bornholm, for helvede”. “Kønssygdomme er i voldsom vækst. Hvad sker der lige på Bornholm?”, lød nogle af reaktionerne på de sociale medie Twitter, da Ekstra Bladet offentliggjorde tallene.

Det lyder da også voldsomt med en stigning på 133 procent. I reelle tal er der dog tale om en stigning fra tre til syv tilfælde. Sådan er der så meget med statistik.