Rønne Vineyard holder til i Store Torvegade. Foto: Allan Rieck

Sommergave til frikirke går videre til børnene

RØNNE

Rønne Vineyard er blandt de foreninger, som har fået en sommergave fra DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd. Rådet har uddelt i alt 3,7 millioner kroner til lokalforeninger i hele Danmark, og af dem har frikirken i Store Torvegade i Rønne fået 39.625 kroner. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Pengene vil Rønne Vineyard bruge på udflugter med henholdsvis sejltur, besøg i klatrepark og besøg i Bornholms Sommerfuglepark samt en tredages feriekoloni.

– Det har været en kæmpe gave for os i Rønne Vineyards Børn og Unge at kunne invitere til ekstra fede events og aktiviteter denne sommer. Coronanedlukningen er hård for fællesskaber som os, fordi relationerne ikke bliver holdt ved lige, og nogle børn og unge næsten vender sig af med at komme ud ad døren og være sammen med hinanden. Ved at invitere til busture med mere kan vi motivere dem til at komme ud af denne isolation og ind i fællesskabet igen, siger præst Helle Sørensen fra Rønne Vineyard i pressemeddelelsen.

Tabt fællesskab

I alt har foreninger her på øen modtaget 255.719 kroner fra DUF – Dansk Ungdoms Fællesråds sommerpulje. Pengene i puljen kommer fra den sommerpakke, der blev vedtaget af Socialdemokratiet, Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Alternativet i juni.

Det glæder folketingsmedlem Peter Juel-Jensen (V), at pengene fra sommerpakken kommer ud til foreningerne og bliver til gavn for børn og unge.

– Det er dejligt at se, at børn igen har mulighed for at være sammen ovenpå den lange nedlukning. Sommerpuljen giver Bornholms børn mulighed for at indhente det tabte fællesskab hen over sommeren, så de kan blive klar til en normal skolestart efter ferien, siger han i pressemeddelelsen.

DUF har valgt at gøre ansøgningsprocessen så simpel og ubureaukratisk som muligt. Derfor spænder de uddelte beløb fra 400 til 100.000 kroner. Med puljen håber DUF dels at skabe en masse gode sommeroplevelser for børn og unge i Danmark og dels at hjælpe lokalforeninger, der har været hårdt presset af coronakrisen, med at få en god start på den kommende foreningssæson.

Anden runde af sommerpuljen er åben for ansøgninger via DUF’s hjemmeside. Pengene kan søges af alle lokalforeninger under fællesrådets medlemsorganisationer inden den 6. august.

 

Donationer

DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd har oprettet en sommerpulje, der skal skabe aktiviteter for børn og unge i sommer. Puljen er på 7,1 millioner kroner.

I første runde har fem foreninger på Bornholm modtaget donationer. DUF har udarbejdet følgende oversigt over de lokale modtagere til Bornholms Tidende:

1. Rønne Trop og Flok
25.000 kroner – spejderlejr

Missionsforbundets Børn og Unge Rønne
17.361 kroner – to børnedage med hyggelige aktiviteter

Rønne Vineyards Børn og Unge
16.600 kroner – udflugt med sejltur
9.500 kroner – udflugt til klatrepark for børn
7.500 kroner – tredages feriekoloni for børn
6.025 kroner – udflugt til Bornholms Sommerfuglepark

U! Baptistkirken Bornholm
25.685 kroner – firedages ungdomslejr i juli
19.460 kroner – firedages lejrtur i august
13.688 kroner – to vandsportsdage i august
9.000 kroner – gokarttur
5.900 kroner – fisketur

Værftet – Nexø Kristne skatecenter, legeland og café
75.000 kroner – Nexø Børnefestival
20.000 kroner – åbent hus for unge en gang ugentlig i 12 uger
5.000 kroner – lederudviklingslejr