Der blev festet for, at redningsbåden nu er kommet rigtigt hjem til Snogebæk. Foto: Klaus Holsting

Redningsbåd fik sit hus

Snogebæks historiske redningsbåd RB93, har endelig fået et nyt permanent hjem i et nyt bådhus opført til formålet ved Snogebæk Havn.

Bådhuset har været på vej i seks år, men nu står det klar, og det blev fejret lørdag af foreningen Redningsbådens Venner og andre interesserede.

Redningsbåden er en vigtig del af Snogebæks historie, og foreningen har længe arbejdet for at etablere et bådhus, hvor redningsbåden kan vises frem.  Senere vil foreningen også etablere en udstilling i bygningen,  som fortæller den spændende historie om redningsbåden og redningsstationen i Snogebæk.

Redningsbåden har tidligere været udstillet på Nexø Museum, men da her ikke var plads mere, har den været opmagasineret på forskellige adresser, men kan nu endelig komme til ære og værdighed igen.

Bådhuset er finanserieret af byfornyelsesmidler, støtte af Sparekassen Bornholms Fond, Brødrene E., S. & A. Larsens Legat samt foreningens egne midler, og senest med støtte fra Sol og Strand, kunne John Håkonsson, formand for foreningen fortælle ved en uformel indvielse af bådehuset lørdag.

Foreningen har helt siden 2014 arbejdet på at få skaffet penge til og bygget bådhuset.