Jens Emil Jensen, Hans Christian Pedersen og Mogens Haugbølle smider ikke de gamle stole ud endnu. Man skal først have de nye stole hjem. Foto: Jacob Jepsen

De gamle stole ryger ud

– Vi skal behandle bankospillerne pænt. De lægger mange penge i foreningen, siger Hans Christian Pedersen, formand for Hasle Idrætsforening.

FORENINGSLIV

– Vi skal behandle bankospillerne pænt. De lægger mange penge i foreningen, siger Hans Christian Pedersen, formand for Hasle Idrætsforening.

Formanden, Mogens Haugbølle, der fører tilsyn med Hasle IF’s klubhus og sparkøbmand Jens Emil Jensen har taget tre af de gamle stole med ud foran klubhuset, så fotografen kan tage et billede, der illustrerer historien: At klubhusets gamle stole snart ryger ud for at blive erstattet af nogle nye.

Det sker takket være en donation fra KFI – Købmændenes Finansierings Institut. KFI, som er resultatet af tre fusionerede fonde, har til formål at støtte frie købmænd. KFI udlejer butikker til og tilbyder finansielle ydelser til frie købmænd.

– KFI deler ind imellem nogle penge ud. I forbindelse med coronakrisen kom der en uddeling til idrætsforeninger, som har det svært, fortæller købmand Jens Emil Jensen fra Spar i Hasle.

40.000 kroner

Jens Emil Jensen har selv haft sin gang i klubhuset, dengang har var en af de fremtrædende fodboldspillere i klubben, og han gjorde Hasle IF’s formand opmærksom på muligheden for at søge nogle penge:

– Betingelserne er, at pengene skal gå til noget, der kommer alle medlemmer til gode. Vi blev enige om at søge penge til nyt inventar til klubhuset og til renovering. Vi kunne maksimalt søge 40.000 kroner. Det gjorde jeg, og vi fik pengene, siger Jens Emil Jensen.

Så nu kan idrætsforeningens medlemmer snart komme til at sidde bedre – og så skal det nye inventar ikke mindst komme bankospillerne til gode.

Snart banko igen

Betyder det meget for bankospillet at få nye stole?

– Ja, for s…., udbryder Mogens Haugbølle, der også er med i bankoudvalget

Han fortæller, at bankospillerne i Hasle gerne kommer i god tid for både at sikre sig den sædvanlige plads og en god stol.

Bankosæsonen blev brat afbrudt af coronarestriktionerne i det tidligere forår. Nu ser man frem til forhåbentlig at kunne starte en ny sæson onsdag den 16. september.

– Vi er som regel omkring 90 deltagere, og der er gode muligheder for, at man kan sidde med god afstand til andre, siger Mogens Haugbølle.

 

 

Frivillig siden 1978

Mogens Haugbølle har i mange år gjort en frivillig indsats i Hasle IF:

– Jeg har boet her siden 1978 og havde kun været her i en måned, da jeg blev engageret i håndboldafdelingen.

Mogens Haugbølle har i mange år været i udvalget, der fører tilsyn med klubhuset, han er med til at arrangere bankospil og passer petanquebanerne.

– Jeg kommer her så at sige hver dag for at se, om tingene er i orden, siger Mogens Haugbølle og fortæller, at man lige er gået i gang med at male lidt på klubhuset. Han glæder sig over, at der nu bliver lidt penge til at renovere for.

– Han er guld værd for foreningen, siger formand Hans Christian Pedersen om Mogens Haugbølle, der i 2016 blev udnævnt til æresmedlem i Hasle IF.