Brugsen er tæt på at indhente underskud

GUDHJEM

Dagli’brugsen i Gudhjem har haft underskud de seneste fem år, men resultatopgørelsen for 2019 viser, at man næsten har indhentet underskuddet.

Resultatet for 2018 viste et underskud på 474.311 kroner, mens det for 2019 kun viser et underskud på 24.323 kroner. Formanden for brugsforeningen, Jane Jensen, er ikke overraskende glad for den udvikling.

– Vi er yderst tilfredse med resultatopgørelsen. Vi vækster hele tiden, så vi kan kun være tilfredse, siger hun.

Årsagen til, at der har været underskud igennem flere år, er ifølge formanden, at brugsforeningen blev medejer af Fakta, som åbnede i Nexø i 2014. Butikken skulle etableres og køres i gang, og det har taget noget tid. Det har krævet nogle år med underskud, men ifølge formanden er der en god årsag til at investere i en Fakta.

– Det var et sats, vi gjorde, fordi vi tænkte, at det ville være godt at få en Fakta på Bornholm. Vi synes, det kunne være godt at få andre butikker end Lidl og Rema 1000, for i Fakta bliver pengene på Bornholm, mens de i Lidl og Rema 1000 jo ryger over på den anden side af vandet, siger Jane Jensen.

Covid-19-prøvelse

I resultatopgørelsen for 2019 står der også, at brugsforeningen forventer et negativt resultat for 2020 som følge af coronapandemien. Men der er måske ikke grund til at være helt så pessimistisk alligevel, hvis man spørger Jane Jensen.

Hun fortæller, at der har været meget at lave i Dagli’brugsen, selv da coronakrisen var på sit højeste.

– Vi tjener faktisk flere penge, end vi regnede med. Det er rigtig godt, og det skyldes jo, at vi har lavet en masse tiltag i år. For at give kunderne chance for at handle hos os, da de ikke måtte gå ud, kørte vi varer ud hele tiden. Vi havde sindssygt travlt, fortæller Jane Jensen.

Turistsæsonen hjælper til

Travlheden er ikke ophørt. Som butik i en by, der i den grad er en turistmagnet, går Dagli’brugsen i Gudhjem ikke stille tider i møde foreløbig. Ifølge Jane Jensen kan det mærkes, at der i år er ekstra mange, der holder ferie på Bornholm.

– Vi har faktisk allerede tidligt i år kunnet mærke, at der er mange turister. Jeg var i brugsen i går, og der var et væld af mennesker, så man næsten ikke kunne komme ind i butikken. Jeg er glad for, vi har fået scan og betal (betjeningsfrie kasser, red.), så det går lidt hurtigere. Der er rigtig godt gang i butikken, siger hun.