Oplev en safari på bornholmsk og besøg bisonerne i Almindingen. Foto: Jens-Erik Larsen

Guide: Fem ting du kan opleve i pinsen

Pinseweekenden byder på flot solrigt og vindstille vejr, og mange genåbninger sker i de kommende dage. Tidende giver dig her fem bud på, hvordan du kan forsøde helligdagene.

Lær om den bornholmske natur

Fredag den 29 maj: Natur Bornholm åbner igen for naturoplevelser for både store og små.

Foruden de faste udstillinger kan man opleve særudstillingen “Tæt på Bornholm”, der viser et udvalg af forfatter og fotograf Morten Top-Jensens billeder af insekter og andre smådyr fra den bornholmske natur.

Kør til drive in-gudstjeneste

Søndag den 31. maj kl. 10.30: I år kan du opleve en noget anderledes gudstjeneste, når de bornholmske frikirker inviterer til drive in-gudstjeneste.

På grund af corona har man nemlig måttet aflyse det sædvanlige arrangement på Christianshøjkroen. I stedet kan man nu komme til drive in-gudstjeneste på Hareløkkerne. Der sker søndag den 31. maj klokken 10.30, oplyser Nexø Frikirke.

Brændesgårdshaven åbner søndag. Foto: Berit Hvassum

Grin i rutsjebanen

Søndag den 31 maj: Søndag kan man igen køre i rutsjebane eller møde dyrene i zoo, når Brændesgaardshaven igen åbner op for besøgende.

Hvis politiet giver tilladelse, vil den sædvanlige motorcykelkortege kører fra Rønne til haven inden åbning, oplyser Brændesgaardshaven.

Haven åbner kl. 11.

Spis popcorn foran det store lærred

Mandag den 1. juni: Tag en tur i biografen og genopdag Gudhjems charmerende biograf Scala, når den genåbner. Det sker med visning af filmen ‘En helt almindelig familie’.

Tag på bisonsafari

Oplev en safari på bornholmsk og besøg bisonerne i Almindingen. Naturstyrelsen har netop lanceret en ny guide, der giver Danmarks svar på “the big five”, hvilket refererer til til Afrikas “big five”, der dækker over elefanten, næsehornet, bøflen, løven og leoparden. På dansk hedder det imidlertid vilde heste, havørne, spættede sæler, kronhjorte og bisoner. Og når det handler om bisoner, hedder det Bornholm, lyder det i guiden. Så tag en picnickurv under armen, og nyd de imponerende dyr fra første række.