Boom af nye skoleelever i Hasle, styrtdyk i Rønne

Næste skoleårs 0. klasser på Åvangsskolen og Søndermarksskolen i Rønne tegner til at få henholdsvis 21 og 12 elever færre end årets 0. klasse-årgang. Derimod ser den kommende 0. klasse-årgang på Svartingedal Skole ud til at blive mere end dobbelt så stor som årets årgang.

Det viser indskrivningstallene for næste skoleårs 0. klasser, som regionskommunen offentliggjorde tirsdag morgen. Tallene kan dog ændre sig før skolestart.

Åvangsskolen går fra 58 elever i årets tre 0. klasser til kun 37 i næste skoleår, hvor Åvangsskolen ser ud til at få to 0. klasser. De 21 færre elever svarer til 36 procent.

Søndermarksskolen har 44 indskrevne elever i den kommende 0. klasse. Det er 12 færre end dette skoleårs 56, et tab på 21 procent. Søndermarksskolen ser ud til også at få to 0. klasser i det kommende skoleår, men klasserne bliver mindre end i dette skoleår.

Udenfor Rønne er Svartingedal Skole i Hasle den store vinder af indskrivningsspillet. 35 indskrevne i næste skoleårs 0. klasse er mere end en fordobling af årets 17 indskrevne, og Svartingedal Skole har dermed kurs mod to 0. klasser næste skoleår.

Hasle-skolens moralske sejr er dog kostbar rent økonomisk, for der skal 21 elever til, før en klasse løber rundt.

Ingenting tyder samtidig på, at de ekstra elever i Hasle kommer fra Allinge og omegn. Kongeskærskolen har 21 indskrevne elever næste år mod dette skoleårs lille 0. klasse på 15 elever.

Paradisbakkeskolen i Nexø har med 47 indskrevne elever sigtet rettet mod fem flere end i dette skoleår. Det betyder en bedre økonomi i de to 0. klasser, som skolen ser ud til at beholde.

Modsat på Hans Rømer Skolen i Aakirkeby, hvor 31 indskrevne elever er et fald på fem i forhold til dette års 36. Hans Rømer Skolen ser dermed ud til at få to meget små 0. klasser i næste skoleår. Falder fire elever af de indskrevne 31 fra før skolestart, vil der kun komme en 0. klasse i Aakirkeby.

Antallet af indskrevne børn på privatskole er meget tæt på konstant med 117 mod 116 i dette skoleår. Samlet er antallet af indskrevne børn faldet en smule fra 353 i dette skoleår til 342 i næste skoleår.