Foto: Berit Hvassum

Samstemmende reaktioner: Bornholm har meget at takke Søren Christensen for

Tidligere chefredaktør Søren Christensens død fredag, 44 år gammel, har i weekenden sendt en chokbølge gennem Bornholm. Det går igen i alle reaktioner på hans død.

– Det er jo uendeligt tragisk, siger borgmester Winni Grosbøll (S).

– Jeg vil huske ham som en markant chefredaktør, der kom til Bornholm med en hensigt om at ændre avisen og gøre den mere nærværende. Og som en avismand med stor forkærlighed for lokale medier, siger hun.

Borgmesteren hæfter sig også ved, at Søren Christensen spillede en markant rolle i at ændre først bornholmernes og dernæst også andres syn på Bornholm.

– Han var et friskt pust til et dagblad, der trængte til nye øjne på det tidspunkt. Søren Christensen mente, at avisen på den ene side skal undersøge og stille spørgsmål, men at den også har en forpligtelse til at vise de bedre sider af Bornholm frem, siger Winni Grosbøll.

– Søren Christensen havde en dagsorden om at ville bidrage til, at der også blev vist et andet billede af Bornholm end bøvl og brok og kritik. På den måde havde han et blik på de lokale mediers rolle, som jeg ikke har set andre steder.

– Det gav sig også udslag i, at Bornholms Tidende engagerede sig mere direkte i de samfundsmæssige ting. Han så avisen og sig selv som en del af samfundet, ikke kun som en beskuer og en kritiker, siger Winni Grosbøll.

– Jeg mødte ham mange gange, fordi vi gik til en del af de samme arrangementer. Han var jo også en del af Bornholm i København og fast deltager på Folkemødet. Ind imellem spiste vi også en frokost sammen for at vende stort og småt om øen mere uformelt.

Avisen fik ny energi

Gruppeformand Søren Schow (V) vil huske Søren Christensen som en chefredaktør, der ændrede Bornholms Tidende meget positivt og synligt.

– Det er først og fremmest enormt tragisk for hans familie. Hans hustru har mistet sin ægtefælle, og to drenge har mistet deres far. Jeg har den største medfølelse med hans familie, siger han.

– Han kom til en lidt træt avis, der trængte til ny frisk energi. Den synes jeg, at han tilførte med nyt layout og nyt format, men også i hele hans måde at agere på. Han gjorde Bornholms Tidende til en friskere avis, end den tidligere havde været, siger Søren Schow.

– Hele hans drive viste sig i den måde, som han gik til det at lave lokalavis på. Det var både hans ledere og den energi, som han lagde i avisens kommercielle del.

Søren Schow mindes også Søren Christensens store interesse for cykelsport. Han døde af komplikationer efter at være blevet påkørt bagfra af en bilist onsdag eftermiddag udenfor Aalborg.

– Han skrev flere gange, at vi skal tage hensyn til de bløde trafikanter. Det gør det bare endnu mere tragisk, at han skulle herfra på den måde, siger Søren Schow.

Erhvervsfolk: Hans betydning var stor

Også fremtrædende repræsentanter for Bornholms erhvervsliv anerkender, at Søren Christensen efterlader sig en varigt positiv betydning for Bornholm.

– Jeg tror, at det er et chok for os alle sammen. Det er så uendeligt trist, siger Pernille Kofod Lydolph, direktør for Destination Bornholm.

– Jeg oplevede Søren som en mand med holdninger, ambitioner og lyst til at gøre en forskel. Med sit lyse sind og sin vilje og evne til at tale Bornholm op var han et enormt aktiv for Bornholm.

– Jeg kunne i hvert fald indirekte mærke effekten af at tale Bornholm op, for det tror jeg helt generelt på vigtigheden i. Jo mere vi taler hinanden op, desto mere positivt sker der. Det oplevede jeg, at han leverede et stort bidrag til, siger Pernille Kofod Lydolph.

Samme skudsmål giver Kenn Kjellberg, formand for Dansk Industri på Bornholm.

– Jeg havde et fantastisk forhold til Søren. Han var meget udadvendt. Han sparkede gang i det positive syn på øen, og han revitaliserede Bornholms Tidende. Jeg tænker tit på den positivitet, som han bragte ind i den offentlige debat, siger han.

– Jeg er selvfølgelig meget ked af det på hans families vegne. Det er forfærdeligt, at han skulle gå bort så tidligt.

– I Dansk Industri på Bornholm brugte vi ham som moderator på paneldiskussionen ved vores erhvervstræf på Folkemødet. Det gjorde han glimrende, siger Kenn Kjellberg

Cykelklubben mindes kammeraten

I Bornholms Cycle Club mødte medlemmerne mest Søren Christensen i deres fritid. Det gjorde de til gengæld ofte.

– Søren var en rigtig god kammerat og en sand gentleman. Man kunne altid høre hans varme sønderjyske stemme, når han var i nærheden, og havde altid et smil og en high five klar, skriver bestyrelsen for Bornholms Cycle Club i klubbens mindeord.

– Søren havde et stort talent for cykling, og trods at han relativt sent kom i gang med cyklingen, var det klart, at Søren kunne noget på sin cykel. Søren havde nemlig et unikt vinderinstinkt og en vilje som få.

– Hver dag kunne man se Søren meget tidligt morgen på sin cykel fra den anden ende af øen til hans arbejdsplads i Rønne – og om eftermiddagen igen på hjemturen. Fuldstændig uagtet snevejr eller høj solskin, skriver cykelklubbens bestyrelse.