julemarked pŒ r¿nne Theater

Succesen vender tilbage: Næsten 2.300 var til julemarked på Rønne Theater

576 betalende gæster fredag, 1.050 lørdag – og 650 i søndags. I alt blev Rønne Theater og Bornholms Teaters julemarked i weekenden besøgt af 2.276 betalende voksne – og af et stort antal børn og unge, der kom gratis til julemarked, som den slags så ud for 200 år siden.

– Det er gået over al forventning. Vi er blevet løbet over ende! Det var helt fantastisk. Rigtig mange mennesker, så Signe Koefoed og jeg er totalt stolte, og jeg er også rørt, siger Bodil Lundqvist, formand for bestyrelsen på Rønne Theater.

– Jeg sidder herhjemme, og ind imellem løber tårerne – og nu starter de igen. Jeg er rørt over, at arrangementet blev taget så godt imod. Det har jo været et kæmpestort arbejde, og så kommer forløsningen, hvis du forstår, hvad jeg mener, siger hun.

– Det var fantastisk at se alle de unge mennesker, for det var også vores mission at få dem indenfor. Rigtig mange havde aldrig før været på Rønne Theater, men nu håber vi, de tænker “neeej, dét skal vi da ind og se”, når de læser om eller hører om en forestilling, siger Bodil Lundqvist.

Med en entrepris på 50 kroner for voksne fik teatret indtægter på i alt 113.800 kroner.

– Entreindtægterne går ubeskåret til Rønne Theater, og vi skal også i gang med at rejse penge til renovering af den store scene og teatersalen, siger Bodil Lundqvist.

Succesen betyder, at der også bliver julemarked på teatret næste år. Datoerne er allerede fastlagt, og det bliver i weekenden 4. til 6. december.