Donald Trump kræver stop af optælling i Pennsylvania

Præsident Donald Trump vil have stoppet optællingen af stemmer i den afgørende svingstat Pennsylvania, hvor han fører, inden alle brevstemmer er talt.

Justin Clark fra Trumps valgkampagne siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at de vil have en domstol til at stoppe optællingen. De mener, at de valgtilforordnede er demokrater, der gemmer republikanske stemmer i stedet for at tælle dem med.

– En af formålene med vores søgsmål er desuden at stoppe for optællingen, indtil der er mere gennemsigtighed, og republikanere kan sikre, at optællingen sker på ordentlig og lovlig vis, siger han.

Donald Trump fører ifølge nyhedsbureauet AP i Pennsylvania med 52,7 procent af de optalte stemmer mod Joe Bidens 46,2 procent.

84 procent af stemmerne er optalt i staten. Trods Trumps tilsyneladende store føring vurderer flere valgeksperter, at Biden kan vinde, fordi en stor del af de endnu uoptalte brevstemmer ventes at gå til den demokratiske kandidat.

Det er tilsyneladende ikke et synspunkt, som deles af Justin Clark.

Han siger nemlig, at Donald Trump har vundet i Pennsylvania.

Trumps kampagnefolk har allerede varslet, at de vil forsøge at få en omtælling i svingstaten Wisconsin, hvor Joe Biden vandt onsdag aften.

Desuden har de via en domstol efterspurgt mere gennemsigtighed i Michigans optælling af stemmer. Her fører Joe Biden onsdag klokken 21.46 med 1,1 procentpoint med 99 procent af stemmerne talt op.

Donald Trump vandt både Pennsylvania, Michigan og Wisconsin ved præsidentvalget i 2016.

Onsdag skriver præsidenten på Twitter, at han mener, at der er foregået massefusk med stemmerne, og at det har fået hans sejre i visse stater til at forsvinde ud i den blå luft.

Onsdag klokken 21.46 har Donald Trump ifølge nyhedsbureauet AP’s optælling 214 valgmænd, mens udfordreren, Joe Biden, har 248.

Det kræver 270 valgmænd for at blive valgt som USA’s præsident.

/ritzau/AFP