Foto: Berit Hvassum

Efter 50 år på havet var det slut for Ocean Prawns-stifteren: Jeg savner friheden

Siden han var 17 år, har Kristian Barslund sejlet. Men nu er det slut.

– Jeg stoppede for to år siden. Da havde jeg sejlet i 50 år, så var det sådan set nok. Tiden er ikke til det mere. Jeg har for travlt, og kan ikke tage væk et par måneder ad gangen.

Sådan siger Ocean Prawns-stifteren i et stort interview med Bornholms Tidende lørdag i anledning af, at han fylder 70 år.

Savner du det?

– Ja, det gør jeg, det må jeg sige. Jeg har jo været på havet i 50 år. Startede som 17-årig, sluttede som 67 årig. Først tog jeg et år på ØK og sejlede på Fjernøsten. Idag tager de unge mennesker på en rejse rundt og bruger deres børneopsparing. Dengang måtte vi tage hyre på en båd, så det tog lidt længere tid.

Hvad er det du savner?

– Jeg savner den frihed, der er ved at være ude på havet. Her på kontoret skal man koncentrere sig om og tage stilling til mange ting hver dag. Når du sejler, skal du tage stilling til at fange nogle rejer. Så er det spændende, når man kommer op gennem isen, hvem der kan komme bedst ind gennem isen og finde et sted, hvor man kan fiske. Det er også hårdt engang imellem, når man om vinteren skal bruge måske tyve timer i døgnet på broen. Så jeg savner friheden, spændingen og samværet med alle dem, man har kendt så mange år og har fisket sammen med, siger Kristian Barslund Jensen.