Hvad skal dit barn efter 9. klasse?

Efter ti år i folkeskolen og en bestået 9. klasses eksamen er det blevet tid til, at dit barn skal videre i sit uddannelsesforløb. Spørgsmålet er bare, hvor dit barn skal hen. Dette er en beslutning, som du ikke kan træffe på egen hånd. Denne beslutning skal træffes i fællesskab med dit barn, hvor barnet har mest at sige, eftersom det er barnets fremtid, det handler om. Der er flere forskellige muligheder, og det er derfor vigtigt at gennemgå dem alle, så dit barn ender med at træffe den helt rigtige beslutning.

Efterskole
Den mest populære ting at gøre efter 9. klasse er at tage på efterskole. Efterskolen er et perfekt sted for alle, der trænger til et år med lidt mere friere tøjler. På en efterskole får dit barn muligheden for at dyrke sine interesser og for at få venner for livet.

Tag til efterskolernes dag på den efterskole, som du og dit barn har et godt øje til – og find ud af, om stedet er noget for dit barn. Tag eventuelt til efterskolernes dag på Flemming Efterskole.

10. klasse
10. klasse er også et populært valg for mange unge. 10. klasse er stedet for de unge, der ikke helt ved, hvad de gerne vil, og til de unge der har brug for at udvikle deres faglige kompetencer, inden de skal videre på gymnasiet eller handelsskolen.

Almen HG og HF
Rigtig mange vælger også at tage en almen HG, der kun tager et år. Hvis din teenager bliver glad for denne uddannelse, kan han eller hun vælge at forlænge og tage den fulde uddannelse på HG.

HF er også en mulighed. Denne uddannelse tager ikke mere end et par år at gennemføre, og det er derfor oplagt, hvis man vil hurtigt videre.

Direkte på den gymnasiale uddannelse
At tage direkte på en af de gymnasiale uddannelser som STX, HTX og HHX er også en af de populære valg. Det er et særligt godt valg, hvis din teenager kan lide udfordringer, er glad for at gå i skole og ikke har brug for et ekstra år til at blive mere moden.

Erhvervsuddannelse
En erhvervsuddannelse er også en mulighed. Der findes mange forskellige muligheder, men de mest populære valg er tømrer, elektriker og murer. Det er særligt de unge, der er gode til at bruge deres hænder, der vælger at gå denne vej.