Østre Skole. Foto: Jens-Erik Larsen

Østre Skole kan blive sundhedshus

SUNDHED

Arbejdsmarkedspensionskassen PKA har fået positiv respons på et købstilbud på den tidligere Østre Skole i Rønne. I et fremtidigt samarbejde med Bornholms Regionskommune og en gruppe lokale selvstændige på sundhedsområdet håber PKA at kunne lægge fundamentet til et nyt tværfagligt sundhedshus på øen.

Det skriver PKA i en pressemeddelelse, efter at kommunalbestyrelsen torsdag aften havde buddene på Østre Skole og den 2,8 hektar store grund på som et lukket punkt på dagsordenen. Bornholms Tidende kunne efter budrundens afslutning i november med Danbolig som kilde oplyse, at der var kommet bud ind. Men ikke hvor mange.

Området kan nu få nyt liv i et tredelt samarbejde mellem Bornholms Regionskommune, PKA og den lokale forening Rønne Center for Sundhed og Trivsel, skriver PKA. En række betingelser skal dog stadig falde på plads for at gøre aftalen endegyldig, men de tre parter er enige om projektets potentiale, fortsætter man i pressemeddelelsen.

Tanken er at bygge et moderne sundhedshus med plads til flere fagligheder under samme tag og formentlig også med plads til både café, mødefaciliteter og lokalt foreningsliv.

Nye forebyggende tiltag

Foreningen Rønne Center for Sundhed og Trivsel, håber med tværfagligt samarbejde at kunne hæve sundhedsniveauet og søsætte nye forebyggende tiltag, som foredrag om sundhed for en bred målgruppe, der rummer både teenageren og diabetikeren.

– Vi har stiftet foreningen og taget kontakt til PKA, fordi vi igennem længere tid har haft et stort ønske om at samle flere fagligheder på sundhedsområdet under ét tag på Bornholm. Det vil være et tilløbsstykke for mere sundhedspersonale og samtidig være til stor gavn for øens beboere, der får bedre muligheder for en sundere hverdag, siger foreningens direktør, Camilla Ulrich, der glæder sig over regionskommunens opbakning og engagement, ligesom hun håber, at flere praktikere vil være med.

Borgmester Winni Grosbøll siger i pressemeddelelsen:

– Projektet er fremragende, og kan give et muligt løft af adgangen til sundhedspersonale på Bornholm. Det er et ambitiøst projekt, hvor sundhedshuset rummer mere end de enkelte klinikker. Huset, som samarbejdet lægger op til, vil være et samlingssted, der også huser leben og plads til det lokale foreningsfællesskab. Derfor ser vi meget positivt på projektet.

Det giver mening

– Det giver god mening at skabe stabile afkast til vores medlemmer ved at skabe bedre rammer for velfærdspersonale i hele Danmark. Som forvalter af pensionen for 330.000 ansatte i velfærdssektoren er der kun god grund til at se på mulighederne for at støtte op om sådan et initiativ, siger PKA’s ejendomschef Nikolaj Stampe.

De tre parter skal i det nye år drøfte mulighederne for det fremtidige samarbejde, oplyser pressemeddelelsen.