Signe Aakjær. Foto: Jacob Jepsen

‘Jeg tror, at det med at gå i naturen er vokset i forbindelse med corona og kommer til at holde ved’

DAGENS NAVN: Når man bor alene med sine to børn, kan man godt hige lidt efter voksenkontakt – så det sørger Signe Aakjær for, at hun har til overflod.

Du arbejder i Polles Skiltecenter på Sandemandsvej i Rønne, hvad laver du?

– Jeg har været der i 15 år og har mange af mine kunder fra start til slut. Jeg gør tingene klar, producerer det, der skal til, og er ude hos kunden og hænge det op.

Det er ikke en hyldevare, I sælger?

– Nej, vi laver det, kunden ønsker, så hvis nogen for eksempel spørger, hvad standardstørrelsen er, siger vi, at det ikke eksisterer, vi laver det, som kunden ønsker.

Er du uddannet inden for faget?

– Nej, jeg har ikke en uddannelse som skiltetekniker eller -maler, men Polle har lært mig op i løbet af årene. Før i tiden har jeg arbejdet som dekoratør og er nysgerrig og kreativ af natur.

Hvor har du arbejdet som dekoratør?

– Blandt andet i Kvickly Rønne og Nexø, men jeg er heller ikke uddannet dekoratør. Jeg er født og opvokset i Nexø, men flyttede hjemmefra som 16-årig og rejste til København. Jeg blev i uddannet i Dansk Supermarked, hvor jeg var med til at åbne helt nye butikker og centre. Jeg var med i et team, som rejste rundt og byggede op, når der skulle åbnes nye butikker.

Hvor længe boede du ovre?

– I syv-otte år. Jeg nåede at bo både i København, Nykøbing-Falster og Aarhus, og jeg var også i USA.

Hvad lavede du der?

– Jeg var au pair i Washington D.C.

Hvordan var det?

– Fuldstændig fantastisk. Jeg tænkte, at nu gider jeg sgu ikke butik mere og at arbejde i 20 timer i døgnet. Jeg ville finde på noget helt andet og var stadig ikke mere end 20 år, og så tog jeg af sted. Vi var en masse danskere, der mødtes derovre, og jeg har stadig mange gode venner spredt rundt i landet fra dengang. Det var et fantastisk år.

Hvornår vendte du tilbage til Bornholm?

– Det gjorde jeg i 1993-94.

Havde du altid vidst, at du ville vende hjem til Bornholm?

– Nej, jeg troede hverken, jeg skulle have børn eller bo på Bornholm. Men jeg solgte en lejlighed i Aarhus og vendte hjem, arbejdede på Bornholmstrafikken og i Kvickly som dekoratør, var centerkonsulent for Snellemarkcentret – og så blev jeg hængende her.

Og fik mand og børn?

– Ja, også det.

Og nu skal du ingen steder?

– Næh, jeg har jo et fantastisk job og elsker Bornholm, og jeg har familie og venner her. Jeg er fraskilt og bor sammen med mine børn, og derfor higer jeg også efter voksensnak og voksenkontakt, så jeg er involveret i utroligt mange grupper – biografklub, bogklub, flere gåklubber, jeg går til udendørs sport og til keramik. Jeg har mange mennesker, jeg ses med. Jeg har altid travlt, og de weekender, børnene er hos deres far, er fuldstændig booket op. Så er jeg ude at gå, så på café, så i biografen så dit og så dat. Jeg har en stor berøringsflade.

Har du et yndlingssted på Bornholm?

– Jeg har med gangforeningen gået Bornholm rundt på tre dage, men vi er også fire damer, som har gjort det med en etape en gang om måneden, 12 ture på cirka 10 kilometer hver, hvilket vi var færdige med sidste nytår og skålede på i bobler. Men i år har vi gået inde på øen, og jeg tror, at det her med at gå i naturen er vokset i forbindelse med corona og kommer til at holde ved. Jeg kan selv rigtig godt li’ redningsstien og især området med den rustne bro ved Vang. Klipper og kyst er jeg meget glad for.

 

 

Signe Aakjær

49 år og bor i Rønne sammen med sine to børn, Casper på 17 år og Dicte på 13.