Overfaldet fandt sted på Åkirkebyvej i Rønne. Foto: Berit Hvassum

41-årig fængsles på lukket afdeling efter overfald

Den 41-årige mand, som politiet mener er gerningsmanden til et voldeligt overfald på en 57-årig mand på Åkirkebyvej i Rønne mandag aften, blev tirsdag eftermiddag varetægtsfængslet i fire uger frem til den 8. september.

Det bestemte byretsdommer Tine Rud efter et grundlovsforhør i Retten i Rønne, som varede godt en time.

Overfald

Den 41-årige mand, som politiet mener er gerningsmanden til et voldeligt overfald på en 57-årig mand på Åkirkebyvej i Rønne mandag aften, blev tirsdag eftermiddag varetægtsfængslet i fire uger frem til den 8. september.

Det bestemte byretsdommer Tine Rud efter et grundlovsforhør i Retten i Rønne, som varede godt en time.

Her fremlagde senioranklager ved Bornholms Politi, Marina Molkte-Leth sigtelsen for forsøg på drab og de foreløbige resultater af politiets efterforskning, som blandt andet omfatter en tre timer lang afhøring af den formodede gerningsmand. Her erkender han over for politiet overfaldet på den 57-årige beboer af ejendommen på Åkirkebyvej, hvor overfaldet fandt sted og erkender også, at de slag med en hammer, som han tildelte ofret, kunne være dødelige.

Trods dette var den sigtede 41-årige i retten ikke enig i sigtelsen for forsøg på drab, men erkendte sig skyldig i grov vold. Han hævdede, at det ikke var hans hensigt, at den 57-årige skulle dø af at blive slået mellem fem og ti gange i hovedet med en lægtehammer.

“Det vil være for nemt for ham, hvis han dør”, skulle havde den 41-årige sigtede i politiets afhøringsrapport have sagt under afhøringen, og dette synspunkt lagde han ikke afstand til i retten.

Fængsles i surrogat

På grund af sagens omstændigheder og den sigtedes mentale tilstand besluttede byretsdommer Tine Rud, at den 41-årige skal væretægtsfængsles i surrogat. Det betyder, at han ikke bliver indsat i et fængsel eller et arresthus, men i stedet bliver anbragt på en lukket psykiatrisk afdeling. Det indvilgede den sigtede mand i, ligesom han indvilgede i, at han skal gennemgå en mentalundersøgelse.

I første omgang skal han dog tilbringe de kommende dage i Vestre Fængsel i København, indtil der bliver plads til ham på en lukket psykiatrisk afdeling.