Mansfield med tidligere rønnebo Christian Stage (vokal, guitar), Mathias Havelund (guitar, vokal), Mathias Wedeken (bas) og Filip Gulløv (trommer, vokal). Pr-foto

Rislende musik til en varm sommer

Rødderne kan være de samme, men frugten helt forskellig.
Har man trådt sine barnesko i Rønne for senere i livet at blive udøvende musiker, er der altså intet, der tilsiger, at lyden vil blive let genkendelig eller ensartet.

MUSIK

Rødderne kan være de samme, men frugten helt forskellig.

Har man trådt sine barnesko i Rønne for senere i livet at blive udøvende musiker, er der altså intet, der tilsiger, at lyden vil blive let genkendelig eller ensartet.

Det vidner to ganske nye pladeudspil om. Det ene har rønnepiblen Una Skott som frontfigur, det andet rønnehorraen Christian Stage. I dag bor de to i henholdsvis København og på Frederiksberg, men det hele startede altså i Rønne.

Hvis vi lader hånt om galante og en kende gammeldags manerer, kan vi jo begynde med sidstnævnte.

Christian Stage synger og spiller guitar sammen med de andre tre musikere – Mathias Wedeken (bas), Mathias Havelund (guitar og sang) og Filip Gulløv (trommer og sang) – i bandet Mansfield.

Man lytter ikke til musikken uden hurtigt at fornemme den friske energi, som risler ud af højttalerne med gedigne guitarrifs, og snart nynner man med på de mundrette melodier.

 

Nu sørger pladeselskabet for at få vores musik ud over stepperne

 

Han skriver og synger sine sange på engelsk, den 44-årige Christian Stage, men hvad er det, musikken lyder som? Er det britpop? Det tænker vi lige lidt over.

Han er født i Aakirkeby, men boede det meste af sin barndom i Rønne, indtil han i 1996 flyttede til Irland, hvor han boede et halvt års tid, gik i skole og spillede musik, inden han returnerede til Rønne, hvor han tog job på privatskolen et stykke tid.

Han sparede nogle penge op, og så trak det igen i ham for at komme ud, og han flyttede til England i 1997, fortæller han. Nærmere betegnet til Stoke on Trent syd for Manchester, hvor han havde base.

– Jeg boede privat rundt omkring og optrådte med min musik – på gymnasier og skoler, i ungdomsklubber og kirker og så videre, siger han.

– Det var megafedt. En super optur at prøve det som ung musiker fra Bornholm.

Tresserinspireret

Han har skrevet musik helt fra han gik i gymnasiet på Bornholm, hvor han spillede i forskellige sammenhænge og blandt andet hang ude med Morten Grønnegaard, som senere sang i Diva, der på et tidspunkt vandt DM i Rock, og Morten Lynggaard, som har spillet i Johnny de Luxe.

Senere i 1997 returnerede han til Danmark og har boet i københavnsområdet siden, nu på Frederiksberg, hvor han gennem 12 år har været lærer på Frederiksberg Gymnasium og primært undervist i – rigtigt gættet – engelsk.

Og lad os tage den nu:

Hvad vil du kalde jeres musik, er det britpop?

– Jeg vil nok kalde det tresserinspireret guitarrock, siger Christian Stage.

– Men nogle siger, at der er noget præ-britpop over vores lyd. Vi lyder nok ikke supermeget som nogle af de populære bands, der kom frem i 90’erne, såsom Oasis, Blur og så videre. Man kan nok høre, at vi lidt kommer ud af samme skuffe, men jeg tror, man i vores musik mere kan høre inspirationen fra The Beatles, The Kinks, The Who og andre fra tresserne. Så man kan kalde vores musik britisk guitarrock.

Mansfield har tidligere indspillet en ep med musik, men nu gælder det altså et helt album, “Star-Crossed Lovers”, som er indspillet i Vibe Factory Studio, København, hvor producer Jakob Winther til daglig indspiller og producerer. Han har arbejdet med navne såsom Rasmus Walter, Lukas Graham, Scarlet Pleasure og Mads Langer. Også Morten Bue, som ligeledes har arbejdet med store navne, har været inde over produktionen.

Først da pladen var færdig, sendte bandet den rundt til diverse pladeselskaber.

– Vi fik hurtigt en reaktion fra DME, Danish Music and Entertainment, hvor direktøren skrev, at han syntes, at det var skidegodt, og at han virkelig gerne ville udgive musikken, siger Christian Stage.

– Så nu sørger pladeselskabet for at få vores musik ud over stepperne. Den er udkommet i hele verden på cirka 160 streamingtjenester og i Danmark kommer den også på vinyl.

Mansfield er nu i dialog med Musikhuzet, Rønne, om at spille der til efteråret.

Télé Rouge udgiver “C’est La Folie”. Det er Una Skott i midten. Pr-foto

Télé Rouge

Bandet Télé Rouge er ligeledes ude med ny musik, som kommer på gaden i disse dage.

Télé Rouge? Det lyder fransk, og omend frontpersonen Una Skott er opvokset i Rønne, så er det lige præcis det, hun laver. Musik med franske tekster.

Bandet har tidligere udgivet musik – allerede i 2012 et helt album, “Télé Rouge”, i 2014 endnu et album, “Transformation”, og tidligere i år singlen “Étoile binaire” – men nu gælder det så “C’est La Folie”, hvor der virkelig er kommet styr på den skarptskårne synthpop.

“Det er vanvittigt”, hedder singlen oversat til dansk

Og det er bestemt ikke helt galt, når en pressemeddelelse taler om “optimistiske toner og dansable beats”.

Det er svært at sidde stille til “C’est La Folie”.

Videre oplyser pressemeddelelsen, at sangens musikvideo “er filmet lige dér, hvor vi alle ønsker os hen, nemlig til en varm strand i godt selskab med kolde drinks og en bananasplit”.

“C’est La Folie”, noteres det, beskriver den vanvittige tilstand, man er i, når man er sommerforelsket.

– Hvis tilfældighederne tillader, at forelskelsen er gengældt, går det hele op i en højere enhed i en utopisk vigør, forklarer Una Skott om den nye sang.

Télé Rouge er inspireret af franske artister som Christine and the Queens, Yelle og Naïve New Beaters og blander disco med elektronisk og pop.

Una Skott er konservatorieuddannet guitarist og har flankeret blandt andre Fallulah og Martin Hall på deres turneer.

“C’est La Folie” har hun skrevet og komponeret sammen med Christian Peter og Anders Mortensen i samarbejde med Rune Borup.