Det er nedfældet i vedtægterne for Bornholms Brand, at selskabet skal støtte erhvervslivet og Bornholm generelt, oplyser direktør Morten Holten. Arkivfoto: Jacob Jepsen

Bornholms Brand i gavehumør: En million kroner til Destination Bornholm

TURISME

Forsikringsselskabet Bornholms Brand har besluttet at bidrage til at kickstarte Bornholm oven på de første måneder under coronapandemien ved at understøtte den bornholmske turisme via et markedsføringstilskud til Destination Bornholm.

Én million kroner, lyder det på.

Til spørgsmålet om, hvordan selskabet har fundet på dette tiltag, siger Morten Holten, direktør i Bornholms Brand:

– Vi havde den 23. april et ekstraordinært bestyrelsesmøde for at drøfte om, og i givet fald hvordan, vi kunne være med til at støtte Bornholm i den lidt svære tid i forbindelse med genåbningen af samfundet. I forhold til vores vedtægter, vil vi – ud over, at moderselskabet driver et forsikringsselskab – gerne støtte initiativer til gavn for erhvervslivet på Bornholm eller Bornholm generelt.

Ja, for jeg skulle lige til at spørge, om I ikke frem for at dele penge ud kunne sænke forsikringspræmierne for mig og jeres øvrige kunder?

– Jamen, det gør vi faktisk også, vi er skam på vej med præmienedsættelser pr. den 1. juli. Men vi har altså et nedfældet formål om, at vi skal foretage investeringer til gavn for erhvervslivet på Bornholm og for Bornholm generelt.

Hvad tænker du, den million kroner skal bruges til?

– Vi diskuterede på bestyrelsesmødet, hvad vi kunne gøre for erhvervslivet og syntes, det var svært at give tilskud til enkelte virksomheder, for hvordan skulle vælge, hvilke der skulle ha’ og hvilke ikke? Derfor ville vi ramme bredere, og Destination Bornholm gør jo rigtig meget for at skabe bedre rammevilkår for hele turismen. Og går det godt for turismen, gavner det de beslægtede erhverv, men også detailhandelen. Også rigtig mange bornholmere har feriehuse, som de lejer ud, så det er også godt for dem. Så på den måde kunne vi ramme bredt ved at støtte destinationen, siger Morten Holten.

 

 

Bornholms Brand

Moderselskabet Bornholms Brand Amba ejer forsikringsselskabet Bornholms Brand. Bornholms Brand Amba er kundeejet, og det er nedfældet i selskabets vedtægter, at det skal udlodde støtte til initiativer og projekter på Bornholm, ligesom det altså ejer forsikringsselskabet Bornholms Brand, oplyser direktør Morten Holten.