Bo Bjødstrup overtog sammen med Lone Kirk Hotel Skovly i 2015. Foto: Jens-Erik Larsen

Hotel Skovly jubler: Vi har mistet en million kroner – men kan ikke få armene ned

Det økonomiske terræn for værtsparret Lone Kirk og Bo Bjødstrup på Hotel Skovly mellem Rønne og Hasle har vist sig i foråret at blive lige så kuperet som mountainbikeruten “Skovly-sporet”, som starter og slutter på hotellets parkeringsplads.

Det vælter ind
med bookinger.
Bo Bjødstrup,
hotelejer

Denne lørdag i Kristi himmelfartsferien kan Bo Bjødstrup således sige:

– Vi har fuldt belagt! Vi er fyldt op af mountainbikere, sælgere, virksomhedsejere, som tjekker deres kædebutikker herovre – vi kan slet ikke få armene ned!

Her vrimler da også med mountainbikere på parkeringspladsen, fordi Bornholms Cycle Club har været ude at træne, og efterfølgende byder hotellet, som er sponsor, hvilket også fremgår af bikernes trøjer, på lidt lækkerier i form af is, kaffe og sodavand.

Hvor længe har I været fuldbooket?

– I en uges tid, siger Bo Bjødstrup.

Og hvordan er udsigten for de kommende uger?

– Ved du hvad? Vi kan slet ikke få armene ned! Det er helt sindssygt, og det er lidt mærkeligt, for jeg ved, at der er andre overnatningsvirksomheder, som ikke har det så allerhelvedes godt. Så jeg føler mig lidt som et svin, når jeg står her og siger, jeg har det rigtig godt. Altså, vi har mistet en million kroner i omsætning, men dem skal vi nok få hentet hjem igen.

Hotellet åbnede den 1. marts.

– Og da vi kiggede frem den 2.-3. marts sagde vi: Det her bliver den bedste sæson ever, vi kommer til at tjene guld – og så lukkede de lige Danmark ned, ler han.

– Så alt, hvad vi havde regnet med, forsvandt igen. Hvad fanden gør vi, spurgte vi os selv, og vi er altså gået en million kroner tilbage i forhold til sidste år, men den digitale konsulent, som vi har tilknyttet vores virksomhed, monitorerer alle vores tal, og han kontaktede mig i forgårs og sagde: I skal lige vide, at maj måned er den bedste i Skovlys historie, hvad angår bookinger. Så skal jeg ud og ha’ ny bil, svarede jeg, og han sagde nej, det skal du nok ikke. I har stadig lige en million, I skal have hentet ind. Men det vælter ind med bookinger.

Hvad gør vi?

Der kom altså pludselig gang i den?

– Ja, vi forsøgte at være lidt kreative og tænkte, hvad gør vi?. Men vi havde jo ikke fået ansat personale endnu, og det er Lone og mig, der selv har kørt det hele indtil videre. Og vi har haft tid til at male og klargøre værelser og den slags. Tjekket reglerne for vores restaurant til, når vi åbner op for konfirmationer, bryllupper og så videre. Vi har haft god tid til at smide nogle ting op i luften og finde ud af, hvordan vi griber det hele an.

– Så begyndte folk at spørge: Har I åbent, kan vi komme, hvordan serverer I morgenmad, er restauranten åben og så videre. Så vi har informeret om, at der er mange steder med take away, og vi har indkøbt en gasgrill, folk kan benytte og så spise på værelserne, som heldigvis er store. Morgenmaden har vi kørt på den måde, at der er køleskab på alle værelserne, som de får mad i, og om morgenen får de friskbagte morgenboller, æg og så videre. Så kan folk vælge at spise i haven, på deres terrasse eller inde på værelset. Vi er ellers lidt kendte for vores morgenmadsbuffet, men folk er meget forstående over for situationen, og at vi ikke kan have 50 mennesker forsamlet i vores restaurant for tiden, siger Bo Bjødstrup.

Han er iført arbejdstøj og i gang med praktiske gøremål.

– Vi er ved at lave en buffet til vores sommerfugle og bier omme i haven. Jeg er ved plante ud. I går malede jeg vores minigolfbane første gang, og den skulle have haft anden omgang i dag, men det er vejret ikke lige til. Så vi bruger tiden til at blive færdige, siger han.

Hotel Skovly

 

Hotellet består af 27 store værelser og tre ferielejligheder.

– Så nu, hvor her er fyldt op, bor her 110-112 stykker, siger Bo Bjødstrup.

Foto: Jens-Erik Larsen