Rune Schytte. Foto: Jens-Erik Larsen

Filmmager får støtte til film om Emil Westman Hertz

Filminstruktør Rune Schytte har ansøgt Kunst- og Kulturhistorisk Råd – og nu også fået tildelt – et tilskud på 25.000 kroner til et kunstnerportræt af den afdøde kunstner Emil Westman Hertz.

Filmen skal ifølge Schytte give et indblik i Hertz’ kunstneriske processer ved at blande dokumentaroptagelser, interviews og iscenesættelse af scener, som beskriver hans indre kreative verden, kan man læse af dagsordenen fra rådets møde, som fandt sted mandag.

Filmen viser optagelser fra en periode, hvor Schytte fulgte Hertz under hans forberedelser til udstillingen ”Smertens tårer”, som blev vist på Oluf Høst Museet i 2014. Dertil indgår også nye interview med venner, familie og museumsdirektører fra en række danske kunstmuseer, som udtaler sig om værkerne og deres oplevelser med kunstneren.

Den vil blive produceret af Baldurfilm ved Rune Schytte og får en varighed på cirka 30 minutter. Schytte oplyser, at filmen skal vises på en udstilling fra den 4. april til den 3. maj i år på Gudhjem Kunstmuseum samt på Bornholms Kunstmuseum, Horsens Kunstmuseum, Holstebro Kunstmuseum og i TV 2/Bornholm.