Foto: Jens-Erik Larsen

Peter Juel kalder ministeren i samråd: Vi vil ikke vælge mellem færger og fly – vi vil have begge dele

Transportminister Benny Engelbrecht (S) blev fredag kaldt i samråd i Folketingets transportudvalg om den mail, som han og tre andre politikere torsdag modtog fra DAT’s direktør Jesper Rungholm. Ministeren bliver indkaldt af folketingsmedlem Peter Juel-Jensen (V).

Samrådet bliver åbent, så det bliver muligt for offentligheden at følge med. Peter Juel-Jensen venter, at samrådet finder sted om 2-3 uger, som er den tid, der normalt går fra en minister bliver kaldt i samråd, til samrådet finder sted. At kalde en minister i samråd er på Christiansborg et mere alvorligt virkemiddel end at stille et skriftligt spørgsmål til en minister.

– Sådan en besked kan jeg selvfølgelig ikke sidde overhørig, siger Peter Juel-Jensen om mailen fra DAT, hvor Jesper Rungholm blandt andet fortæller, at hans selskab taber en million kroner om måneden, efter at færgebilletterne til og fra Bornholm blev markant mindre på grund af et øget statstilskud.

– Jeg er selvfølgelig glad for, at der er kommet billigere færgebilletter, men vi vil ikke vælge mellem færgerne og flyet. Vi vil have begge dele, siger Peter Juel-Jensen.