Foto: Allan Rieck

Politiformand ærgrer sig over fortsatte lækager i direktørkonflikt

Detaljer om den verserende konflikt mellem Bornholms politidirektør, Kit Claudi Grøn-Iversen, og betjentene på Politigården i Rønne bliver ved med at lække til offentligheden, og det ærgrer formanden for Bornholms Politiforening, Michael Mortensen.

Han ser hellere, at det forsøg på mægling mellem politidirektøren og medarbejderne, som Rigspolitiet i samarbejde betjentenes faglige organisationer har sat i gang, får en chance for at lykkes, uden at der hele tiden bliver kastet benzin på bålet ved at offentliggøre yderligere kritik af politidirektøren.

De seneste detaljer om en af årsagerne til konflikten kan man læse i mandagens udgave af dagbladet B.T.

Her offentliggøres en mail fra Kit Claudi Grøn-Iversen, som hun den 24. juni i år sendte til samtlige medarbejdere i Bornholms Politikreds. Her erkender hun, at hun “skal være mere påpasselig i.f.t. tid og sted, når hun er stærkt utilfreds med noget”.

Anledningen til denne mail til medarbejderne er angiveligt, at Kit Claudi Grøn-Iversen havde givet nogle medarbejdere på Politigården, som havde klaget over hendes ledelsesstil, en reprimande i fuld offentlighed.

Ifølge formanden for Bornholms Politiforening, Michael Mortensen, er mailen fra politidirektøren direkte foranlediget af, at han efter reprimanden henvendte sig til Kit Claudi Grøn-Iversen og forklarede hende, hvilken effekt hendes adfærd havde på betjentene, og det er også derfor, han er ked af, at mailen nu er lækket til offentligheden.

Efterlyser almindelig pli

– Jeg synes, det er at underløbe både mig og politidirektøren at offentliggøre den mail. Den er jo netop et eksempel på, at hun reagerer, som vi gerne vil have, og det er en direkte konsekvens af en snak, jeg havde med hende efter episoden, siger Michael Mortensen til Bornholms Tidende.

Han giver udtryk for, at han er ærgerlig over, at der tilsyneladende er et eller flere af hans medlemmer, som forsøger at kortslutte den mæglingsproces, som i øjeblikket pågår med Rigspolitiets mellemkomst, ved at lække oplysninger til B.T.

– Spillereglerne er sådan, at når man kommer frem med så alvorlige beskyldninger, så er almindelig pli, at man giver Rigspolitiet mulighed for at undersøge sagen, inden man forsøger at handle mere. Det er i hvert fald sådan, jeg ser på det, og jeg er rimelig sikker på, at det også er sådan, min bestyrelse og et flertal af medarbejderne ser på det, siger Michael Mortensen.