Manchester United kvajer sig mod bundhold

27. APR 2024 • 18:02SPORT

Christian Eriksen og Rasmus Højlund startede inde, da Manchester United blot fik 1-1 hjemme mod Burnley.

Manchester United kan føje endnu en kamp til samlingen over tvivlsomme præstationer i denne sæson.

For godt nok havde den underpræsterende storklub de største og fleste chancer i hjemmekampen mod nedrykningstruede Burnley, men alligevel endte opgøret 1-1.

United tog føringen i det 79. minut, men så begik målmand Andre Onana et tåbeligt straffespark, og det udnyttede gæsterne til at udligne otte minutter efter hjemmeholdets føringsmål.

For anden kamp i træk startede Christian Eriksen på Manchester Uniteds centrale midtbane, mens Rasmus Højlund nu har startet i samtlige otte klubkampe siden en muskelskade holdt ham ude i en måned.

Mens Eriksen på godt og ondt var involveret i flere offensive sekvenser, havde Højlund en svær eftermiddag. Holdkammeraterne satte ham ikke i scene, og den danske angriber fik heller ikke selv raget noget til sig, inden han blev skiftet ud midt i anden halvleg. Eriksen fik et kvarter mere på banen.

Manchester United-spillerne så særdeles veloplagte ud i kampens indledning og blev hurtigt noteret for flere gode chancer og kvalificerede afslutninger. Christian Eriksen var eksempelvis tæt på efter ti minutters spil, men hans afslutning sneg sig akkurat uden om stolpen.

Stolpen endte siden med at være i vejen for Bruno Fernandes, inden Manchester Uniteds dominans blev sat på pause efter en halv times spil.

I buret måtte Andre Onana diske op med et par stærke redninger i slutfasen af første halvleg, så holdene kunne gå til pause med 0-0.

Billedet gentog sig i anden halvleg. United startede stærkt og havde to store chancer i løbet af halvlegens første fem minutter, men Antony syndede foran mål.

United angreb ufortrødent, men levnede også plads bagude. Med lidt større kynisme i kontrafasen havde de undertippede gæster taget føringen, inden gæsterne selvforskyldt indkasserede et mål.

Sander Berge smed bolden væk midt på egen banehalvdel, og det udnyttede Antony til at rette op på sine afbrændere ved at score til 1-0.

Så lugtede det af en hjemmesejr, men den camerounske sprællemand i United-buret smed den væk. Zeki Amdouni jagtede en høj bold i feltet, men da bolden var sendt væk, fik den schweiziske angriber en flyvende Andre Onana i hovedet, og efter et VAR-gennemsyn blev der dømt straffespark.

I en mere fredelig duel mellem Amdouni og Onana blev angriberen den store og sørgede for en vigtig udligning.

Manchester United ligger nummer seks i Premier League, mens Burnley har to point op til redning.

Mens Burnley stadig kan nå at redde sig med tre gode runder, er løbet nu endegyldigt kørt for Sheffield United. Lørdag tabte Sheffield 1-5 ude til Newcastle, og efter et år på første klasse er klubben nu sendt retur til The Championship.

Den 20-årige dansker William Osula blev skiftet ind midt i anden halvleg.