UNRWA lukker midlertidigt kontor i Østjerusalem efter brandangreb

10. MAJ 2024 • 01:01UDLAND

UNRWA-ansatte og ansatte fra andre FN-organer befandt sig på tidspunkt for angreb på FN-organets område.

FN-organet UNRWA, der er FN's organisation for palæstinensiske flygtninge i Mellemøsten, har torsdag oplyst, at det midlertidigt lukker sit hovedkvarter i Østjerusalem.

Det skriver Philippe Lazzarini, der leder FN-organisationen, på det sociale medie X ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det sker, efter at såkaldte "israelske ekstremister" har sat ild til organisationens område i kølvandet på uger med gentagne angreb, lyder det fra Lazzarini.

Han beskriver, hvordan "en menneskemængde i følgeskab med bevæbnede mænd blev set udenfor området, mens de råbte "brænd FN ned".

UNRWA-ansatte og ansatte fra andre FN-organer befandt sig på det tidspunkt på området.

- Ingen af vores ansatte er kommet til skade, men ilden har ført til omfattende skader på udendørsarealer, siger Lazzarini, der tilføjer, at ansatte selv slukkede branden.

Angrebet kommer, to måneder efter, at "israelske ekstremister" demonstrerede uden for UNRWA-kontoret, tilføjede Lazzarini.

Han siger, at en demonstration tidligere denne uge udviklede sig voldeligt, da UNRWA-ansatte oplevede, at der blev kastet sten mod dem. Der blev også kastet sten mod organisationens bygninger.

UNRWA, som står for koordinering af næsten al den nødhjælp, der skal ind i Gazastriben, har været i krise siden januar. Her anklagede Israel en række af organisationens i alt 13.000 ansatte for at være involveret i Hamas-bevægelsens angreb mod Israel 7. oktober.

7. oktober udførte den militante bevægelse et angreb i Israel, der kostede flere end 1100 mennesker livet, og hundredvis blev bragt tilbage til Gazastriben og holdt som gidsler.

Israels modangreb har siden dræbt flere end 34.000 mennesker i det palæstinensiske område.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU