Regionsrådsformand fratræder i juli

Regionsrådsformand fratræder i juli
Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen har meddelt, at hun ønsker at fratræde posten som regionsrådsformand med udgangen af juli Foto: Jens Astrup
| 11. MAJ 2021 • 11:04
Henrik Nielsen
Journalist

11. MAJ 2021 • 11:04

POLITIK

Sophie Hæstorp Andersen (S) har i dag meddelt de konstituerende partier, at hun ønsker at fratræde posten som regionsrådsformand i Region Hovedstaden med udgangen af juli. I stedet vil hun hellige sig opgaven som overborgmesterkandidat i København. Hun forbliver menigt medlem af regionsrådet resten af valgperioden.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Regionsrådet skal på et møde den 22. juni tage stilling til, om det kan imødekomme hendes anmodning. Samtidig skal det tage stilling til, hvem der skal sætte sig i formandsstolen efter hende og varetage hvervet som regionsrådsformand i resten af denne valgperiode.

– Jeg træder tilbage for at hellige mig den opgave, jeg har taget på mig som overborgmesterkandidat for Socialdemokratiet i København. Jeg ved, hvor meget arbejde det kræver at stille op. Men det er også med stort vemod, at jeg nu skal sige farvel til mine kolleger i regionsrådet og alle de fantastiske mennesker, der hver dag arbejder for at gøre en forskel i regionen, siger Sophie Hæstorp Andersen i pressemeddelelsen.

På mødet med de konstituerende partier var der opbakning til at overlade posten som regionsrådsformand til Lars Gaardhøj (S) pr. 1 august.

Sophie Hæstorp Andersen har valgt at frasige sig samtlige eftervederlag fra posten som regionsrådsformand og vil således fra 1. august modtage vederlag som menigt regionsrådsmedlem.