Kvinde ligger fortsat på intensiv efter fald i Svaneke – kæresten sender tak for hjælpen

Kvinde ligger fortsat på intensiv efter fald i Svaneke – kæresten sender tak for hjælpen
Kommunen har sat skilte op efter ulykken i fredags. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 27. JUL 2020 • 11:27
Af:
jakob-noermark
| ABONNENT
27. JUL 2020 • 11:27
En slem ulykke ramte fredag en kvindelig feriegæst i Svaneke, da hun ville sætte sig på det nederste af de to metalrør, der udgør gelænderet ned til havnen.

Gelænderet forsvandt bare, så hun røg baglæns to til to en halv meter ned, fortalte hendes kæreste, Dennis Blom Hansen, til Bornholms Tidende i weekenden.

Søndag aften lå kvinden fortsat på intensivafdelingen. Ifølge Dennis Blom Hansen er hendes tilstand stabil. Hun overvåges døgnets 24 timer, får tilført ilt, og smerterne lindres med morfin direkte via rygmarvskanalen, fortæller han.

Ulykken kunne lige så godt have ramt ham selv, for han skulle lige til at tage plads på det samme metalrør i rækværket.

– Men jeg nåede ikke at sætte mig ned, før det gav efter for, at hun forsøgte at sætte sig. Jeg forsøgte at få fat på hende, inden hun faldt, men det var ikke muligt, forklarer Dennis Blom Hansen i en mail.

Tusind tak

– Jeg hoppede ned til hende og ydede førstehjælp, mens jeg råbte "ring 112". Der kom hurtigt to personer, der hjalp til, en kvindelig akutsygeplejerske og en mandlig sygeplejerske. De første cirka 30 sekunder var hun ikke ved bevidsthed, derefter kom hun langsomt til bevidsthed. Vi lagde hende i sideleje, og akutsygeplejersken overtog telefonsamtalen med alarmcentralen, mens vi ventede på ambulancen, fortæller han om forløbet efter ulykken.

– Så tusind tak til de personer, der hjalp mig i denne svære situation. Jeg synes, alle sundhedsfaglige har været hurtige og ekstremt dygtige.