Ole vil starte en ny bokseklub – skal holde unge væk fra kriminalitet

Tophistorien er skrevet og udgivet af TV2 ØSTJYLLAND. Ritzau må ikke krediteres.

INFO: Anvendelse forudsætter accept af vilkårene i bunden.

**** RITZAUS TOPHISTORIETJENESTE ****

Det seneste år har Frydenlundbydelen i det vestlige Aarhus været hårdt plaget af uro, bilbrande og slagsmål om hashhandlen.

Af flere omgange har der været indført visitationszoner i området, og senest var der den 4. december igen knivstikkeri ved Frydenlund Centret, hvor en 18-årig dreng blev stukket ned af maskerede mænd.

Nu har en lokal taget skeen i egen hånd i forsøg på at gøre op med alt den uro, der er i området. Den lokale er Ole Odin Frej Christensen. Han har selv boet i Frydenlund, og ifølge ham selv kender han alle de drenge, som kan have tendens til at skabe uro og lave ballade.

Med et ønske om at holde de unge væk fra kriminalitet, vil Ole Odin Frej Christensen sammen med Muhammed Tehrani, der ejer The Colosseum Kick Boxing i Banegårdsgade i Aarhus, nemlig starte en helt ny bokseklub, som netop ligger i Frydenlund Centret.

– Vi vil se, om vi kan skabe nogle rammer til de unge, hvor alle er velkomne og kan hygge sig, siger Ole Odin Frej Christensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Kan det være med til at stoppe eksempelvis bandekonflikten og det knivstikkeri, der lige har været herude?
– Det er to forskellige ting. Vi har ikke noget med bandekonflikten at gøre, men det her kan være med til at sikre, at de har et sted at være. Vi henvender os til drengene og snakker med dem. De er allesammen gode drenge, uanset hvilke områder de kommer fra i Aarhus. De er gode mennesker allesammen, siger Ole Odin Frej Christensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Kæmper for at oprette klubben
Fredag aften afholdte Ole Odin Frej Christensen en fight night, som skulle tease for den bokseklub, som han lige nu kæmper for at få oprettet sammen med The Colosseum Kick Boxing.

Her blev de bekræftet i, at det kan lade sig gøre at samle de unge, uden at der opstår ballade.

– Det gik rigtig godt, og der var mange, der mødte op. Også personer, som vi ikke havde forventet at se, så det er vi rigtig glade for. Men det her var kun første skridt. Nu arbejder vi på at få lov til leje lokalerne, og få det hele op at køre, siger Ole Odin Frej Christensen til TV2 ØSTJYLLAND.

Lige nu har initiativtagerne lånt et lokale af supermarkedet Fakta, som har stået tomt siden 2012, og de håber, at de kan blive i dette lokale.

Boksning hjalp Gideon
Én af de unge, der kan skrive under på, at boksning kan holde unge fra at lave uro på gaden, er Gideon Muteti. Han har tidligere været ude i noget frygteligt rod, men ved at gå til boksning er han kommet på rette fod igen.

– Boksning har hjulpet mig rigtig meget med at komme tilbage på den rigtige side, og det har lært mig meget om disciplin. Hvis ikke jeg gik til boksning, hang jeg højst sandsynligt ud med de forkerte mennesker, siger Gideon Muteti til TV2 ØSTJYLLAND.

Gideon Muteti tror også på, at boksningen kan hjælpe andre.

– I boksning er det vigtigt, at du har disciplin, ellers kan det gå galt. Du skal passe din kost og din træning, og derfor har du ikke tid til at gå ude i byen og lave ballade og ryge, så jeg tror, det vil hjælpe på mange, hvis man altså vil noget med sin boksning, siger Gideon Muteti til TV2 ØSTJYLLAND.

Planen er, at den nye bokseklub skal have åbent et par gange i ugen.

https://www.tv2ostjylland.dk/aarhus/ole-vil-starte-en-ny-bokseklub-skal-holde-unge-vaek-fra-kriminalitet

Redaktionel kontakt:
Sophie Schou Jensen
tlf.: +4525770959
e-mail: [email protected]

**** DENNE ARTIKEL OG BILLEDMATERIALE ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF TV2 ØSTJYLLAND ****

Betingelser for brug af materiale fra Ritzaus Tophistorietjeneste:

– Forkortelser kan foretages i overensstemmelse med god citatskik.

– En artikel må forkortes, men ikke tilføjes stramninger eller udtryk, som afsenderen ikke kan stå inde for.

– Det skal tydeligt fremgå, hvilket medie artiklen kommer fra. Ansvaret herfor ligger hos mediet, der videreudnytter indholdet – også hvor afsenderen måtte have glemt at inkludere kildehenvisning ved udsendelse.

– Ritzau må ikke krediteres for artiklen eller angives som kilde.

– Materialet må ikke videreudnyttes kommercielt andet end i egne udgivelser.

– Hvis afsenderen har indsat link i artiklen, opfordres der til altid at publicere dette ved videreudnyttelse.

VIGTIGT VEDR. BRUG AF BILLEDE:

– Hvis der er tilknyttet billedmateriale til artiklen må dette anvendes i forbindelse med publicering.

– Rettigheden til anvendelse af billedet er dog udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende tophistorie, og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.

– Anvendelse skal altid ske med angivelse af den oplyste billedbyline (fotograf og medie)