Medlem af EU-Parlamentet får bøde efter brug af galge og rødt kort

23. APR 2024 • 10:12UDLAND

Et italiensk medlem af EU-Parlamentet har fået en bøde og forbud mod at deltage i samling efter flere udbrud.

Der ville ikke være mange spillere tilbage på banen, hvis det italienske medlem af EU-Parlamentet Angelo Ciocca i stedet var fodbolddommer.

Mandag fik Angelo Ciocca fra det højreorienterede italienske parti Liga en bøde på knap 8.000 kroner for i bedste fodboldstil at fløjte og give rødt kort til EU-Parlamentet.

- Angelo Ciocca forstyrrede EU-Parlamentets møde og opførte sig upassende, lød det fra EU-Parlamentets formand, Roberta Metsola, da hun mandag uddelte bøden.

Under det tidligere møde i parlamentet rejste Angelo Ciocca sig op iført ulasteligt blåt jakkesæt og blæste med imponerede kraft i en fodboldfløjte, mens han igen og igen præsenterede det røde kort til den anden side af EU-Parlamentet.

- Et rødt kort til dette Europa, der hele tiden sviner sine borgere til! For at gentage modstanden mod europæiske regler, der kvæler familier og virksomheder, skrev Angelo Ciocca efterfølgende på det sociale medie X om baggrunden for episoden.

Han havde fløjten i munden under hele episoden, som han derfor først kunne fortælle om efterfølgende på X.

En af EU-Parlamentets ansatte gik forsigtigt hen til Angelo Cioccas plads, for at få ham til at stikke fløjten ind. Den iltre italiener valgte dog at give et sidst fløjt og rødt kort, inden han satte sig ned.

Dermed var det noget utraditionelle parlamentariske arbejde dog ikke slut for Liga-medlemmet.

Angelo Ciocca fik mandag også skældud af Roberta Metsola for at have svunget en løkke foran Den Europæiske Centralbanks præsident, Christine Lagarde. Det skete under en debat i februar.

- Medlemmet opførte sig upassende under en debat med Den Europæiske Centralbanks præsident. Det får han en reprimande for, sagde Roberta Metsola mandag.

Udover bøden fik Angelo Ciocca også et forbud mod at deltage i seks dage af EU-Parlamentets samlinger. Han kan dog fortsat stemme i parlamentet.

- Det pågældende medlem har fået besked om beslutningen. Der er ikke blevet indgivet en appel. Derfor er afgørelsen endelig, sagde Roberta Metsola mandag.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU