DIF har fundet ny OL-chef i egne rækker

48-årige Søren Simonsen er ny mand i spidsen for den danske OL-delegation.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) har ansat Søren Simonsen som ny chef de mission, og han skal dermed stå i spidsen for Danmark i OL-regi.

48-årige Søren Simonsen er fundet i egne rækker. Han kommer fra en stilling som visionsprogramleder i DIF og DGI?s vision "Bevæg dig for livet". Tidligere var han udviklingschef i Dansk Håndbold Forbund.

Han overtager jobbet efter Morten Rodtwitt, som var dansk chef de mission under OL i Rio i 2016. Morten Rodtwitt er blevet generalsekretær i Dansk Ride Forbund.

I sommeren 2020 er der OL i Japan, og til den tid er det altså Søren Simonsen, der står med ansvaret for det danske OL-hold. Og det glæder han sig til.

– Det er med armene løftet højt over hovedet, men også med en vis portion respekt og ydmyghed, at jeg går til opgaven som teamleder i Team Talent og Elite i DIF.

– Jeg glæder mig helt vildt til at skulle sætte mit præg på talent- og eliteudviklingen i Danmark, og så ser jeg naturligvis frem til de mange spændende og udfordrende opgaver, som der ligger i opgaven som chef de mission for det danske OL-hold, siger han i en pressemeddelelse.

I DIF bliver Søren Simonsen leder for et team bestående af seks personer, som i samarbejde med Team Danmark og specialforbundene arbejder med talent- og eliteudvikling i dansk idræt.

/ritzau/