Skab den stue som du altid har drømt om

Stuen er noget nær det mest centrale rum i hjemmet. Derfor er det også vigtigt, at denne er indrettet godt og efter din smag. Desværre er det alt for få stuer, der rent faktisk er disse ting. Derfor er det nu på tide, at du gør noget ved sagen og skaber den stue, som du altid har drømt om. Hvordan du gør det, kan du læse meget mere om her i artiklen.

Mal dine vægge
Inden du begynder at indrette din stue, er det vigtigt, at du danner en god og flot base for den efterfølgende indretning. Det gør du blandt andet ved at ordne dine gulve og male dine vægge. Du kan enten gå med neutrale farver, eller du kan give det et forsøg med nogle mere kraftige farver – det afhænger selvfølgelig af, hvad du er til, og hvilket udtryk du gerne vil have i stuen. Hvis ikke du har erfaring med at male eller bare gerne vil være sikker på, at resultatet er i top, kan det være en fordel for dig at hyre en billig maler.

Tekstiler og planter skaber hyggen
Efter du har dannet en base for stuen og malet dine vægge, skal du begynde at indrette. Stuen er ofte et sted, som forbindes med hygge. Gør du også det, er det en god ide at bringe rigeligt med tekstiler ind i rummet. Tekstiler er nemlig noget af det, der kan tilføre hygge til et rum. Med tekstiler menes der sådan noget som gulvtæpper, plaider, puder, gardiner og lignende. Jo mere du har, jo mere hyggeligt bliver det. Foruden tekstiler er det også en god ide med planter. Planter skaber for det første et bedre indemiljø, og for noget andet skaber de en god dynamik og hygge i rummet.

Placer ikke møblerne langs væggen
Når du indretter din stue, er det meget vigtigt, at du ikke placerer alle dine møbler langs væggene. Dette er noget, som mange danskere har en tendens til at gøre, og det kan hurtigt få rummet til at virke meget tungt. Flyt derfor sådan noget som sofaen ud i rummet og sørg for, at der ikke er nogen møbler, der blokerer for vinduerne. Vil du kan skabe et rum med endnu mere lethed, skal du vælge møbler, som ikke når helt ned til gulvet. Det er desuden også lettere at gøre rent med sådanne møbler.

Glem ikke masser af personlighed
Sidst men ikke mindst, skal du sørge for, at din stue får noget personlighed – også selvom du stiler efter en stue, der ligner noget fra et boligmagasin. Der er flere ting du kan gøre for at give din stue personlighed. En af de bedste ting er at hænge billeder på væggene. Særligt i form af personlige billeder af venner, familie eller lignende. Noget andet der fungerer godt, er nips eller møbler med affektionsværdi. Disse ting betyder nemlig noget helt særligt for dig, og er ikke bare en masseproduktionsvare, som du lige har hentet ude i IKEA eller lignende.