Magnus Cort stikker af og vinder i Paris-Nice

4. etape af Paris-Nice fik en dansk vinder, da Magnus Cort satte de øvrige ryttere i et udbrud.

Magnus Cort føjede endnu en flot sejr til sit cv, da den danske cykelrytter onsdag sejrede på 4. etape i det store etapeløb Paris-Nice.

Astana-rytteren stak af på den sidste kilometer efter af have siddet i udbrud med en gruppe af ryttere.

Thomas De Gendt fra Lotto Soudal-holdet blev nummer to, mens Trek-Segafredos Giulio Ciccone måtte tage til takke med tredjepladsen.

På papiret lignede Cort ellers den hurtigste rytter i flokken, men han valgte alligevel at køre væk før spurten.

Og da den stærke bornholmer udnyttede en bakke til at stikke af, kunne de andre ikke følge med.

Sejren skriver sig ind blandt Corts største meritter. Tidligere har han blandt andet vundet to etaper i Vuelta a España, en i Tour de France og en i Binck Bank Tour.

26-årige Cort havde længe siddet med i et stort udbrud på den 212 kilometer lange etape, der bød på flere krævende stigninger.

Med ti kilometer til mål havde de cirka 50 sekunder til feltet, men det var nok til at holde konkurrenterne fra at nærme sig.

Direct Energies Lilian Calmejane forsøgte at nå op til de forreste, da han angreb fra feltet med få kilometer igen, men heller ikke han fik kontakt.

Feltet drønede i mål 48 sekunder efter Cort, og her var løbets dobbelte etapevinder Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) ikke iblandt.

Hollænderen måtte slippe et godt stykke før mål og mistede dermed den førertrøje, han har kørt med siden sejren på 1. etape.

Den gule trøje overtages af den alsidige polak Michal Kwiatkowski (Sky), som i det samlede klassement fører foran Corts holdkammerat Luis León Sanchez og Quick-Steps Philippe Gilbert.

Den bedst placerede dansker er Cort selv på 35.-pladsen.

Torsdag venter en enkeltstart på 25,5 kilometer, og Paris-Nice slutter søndag, når feltet – som løbets titel indikerer – når Nice på den franske sydkyst.

/ritzau/