Niels-Christian Holmstrøm udtræder af Parkens bestyrelse

Næstformand i Parkens bestyrelse Niels-Christian Holmstrøm forlader sin post 11. april.

Næstformand Niels-Christian Holmstrøm udtræder af Parken Sport & Entertainments bestyrelse.

Det oplyser selskabet, der står bag fodboldklubben FC København, i en fondsbørsmeddelelse signeret af bestyrelsesformand Bo Rygaard.

Udtrædelsen vil ske i forbindelse med selskabets ordinære generalforsamling 11. april.

72-årige Niels-Christian Holmstrøm er udpeget af KB som medlem af bestyrelsen i Parken Sport & Entertainment. KB har i stedet udpeget Gert Pedersen som nyt medlem.

Pedersen er i forvejen næstformand i KB under netop Niels-Christian Holmstrøm, der er formand og i den forbindelse har lagt meget arbejde i genopførelsen af KB Hallen, som brændte ned i 2011 og for nylig blev åbnet igen.

Holmstrøm har desuden en fortid som sportsdirektør i FC København fra 1999 til 2006. Rollen som sportsdirektør i hovedstadsklubben tog han efter at have været souschef i Team Danmark i 13 år.

I forbindelse med sin 70-års fødselsdag i 2017 sagde Niels-Christian Holmstrøm, at han ville fortsætte sit arbejde i både Parkens og KBs bestyrelse, så længe gnisten var der.

– Så længe jeg fortsat har kræfterne og lysten, så synes jeg, at det er sjovt at beskæftige mig med andet end bare at sidde og drikke formiddagskaffe, sagde Niels-Christian Holmstrøm dengang.

Som aktiv spiller tørnede han blandt andet ud for KB – først fra 1971 til 1974 og senere fra 1977 til 1978 – og en række udenlandske klubber.

Det er ligeledes blevet til 15 optrædener for det danske landshold fra debuten i 1968 mod Irland til den sidste kamp i 1976, hvor Portugal var modstanderen.

Fra 1984 til 1986 var han cheftræner i KB. Før det stod han i spidsen for B 1903 fra 1980 til 1983. Niels-Christian Holmstrøm nåede også at stå i spidsen for FC København – dog kun i to kampe i efteråret 2001 som midlertidig cheftræner, efter at Kent Karlsson havde forladt jobbet.

/ritzau/