Vælg den rette bedemand

Hvis man har mistet nogen, som stod en nært, så vil man gå igennem en meget svær sorgperiode efterfølgende, hvorfor det kan være svært at have overskud til formalia såsom at finde den rette bedemand. For at få sagt farvel på en god måde, så er det dog vigtigt at vælge en bedemand, som passer til ens behov og ønsker. Heldigvis er en bedemand ikke nogen, som man skal vælge ofte, men af denne grund kan det også være svært at finde ud af, hvad man skal se efter. Nedenfor kan du læse mere om, hvad man skal se efter for at finde en god bedemand.

Certificering
Ønsker man en bedemand, som er certificeret og løbende gennemgår kvalitetsundersøgelser, så skal man vælge en certificeret bedemand. Vælger man en certificeret bedemand, så sikres man i højere grad at få professionel hjælp i den svære tid. Hvis en bedemand er certificeret ved Danske Bedemænd, så sikres man samtidig gennemsigtighed i forhold til, hvad prisen er og hvilke ydelser, som man helt konkret vil få. Derudover vil bedemanden følge de etiske regler i overensstemmelse med Danske Bedemænd.

Anbefalinger
Kender du nogle, som har været uheldige og mistet nogen i den seneste tid, så kan det være en ide at spørge hvilken bedemand, som de brugte. Ofte vil man ikke selv have ret mange referencepunkter i forhold til valg af bedemand, så hvis man kan få en anbefaling fra et familiemedlem, en ven eller en bekendt, så kan dette klart være en god ide.

Hurtig hjælp
Det er en god ide at undersøge, hvor hurtigt man kan få hjælp fra de forskellige bedemænd. Nogle bedemænd står til rådighed hele døgnet, hvilket kan være en god tryghed at have, da man så kan få hjælp uanset tidspunkt. Hvis man har mistet nogen, så er det ikke altid, at man har overskud til formalia, hvorfor det er vigtigt, at man kan få hjælp, når man ønsker det og har mest overskud til det.

Kemi
Når man skal vælge den rette bedemand, så spiller kemien en stor rolle. Da man vil være meget sårbar i forbindelse med en begravelse, så er det vigtigt, at man vælger en bedemand, som man føler sig tryg ved og som man føler, at man har en god kemi med. Vælger man en bedemand uden at skænke kemien en tanke, så kan det ende med, at man får en dårlig oplevelse, hvilket vil være rigtig svært i den hårde tid.

Begravelseshjælp
Uanset hvilken bedemand man vælger, så vil det for nogle være muligt at søge begravelseshjælp. Begravelseshjælp er et offentligt tilskud, som man kan få, hvis afdøde var under 18 år eller havde en indkomst under et vist beløb. Derudover skal afdøde have haft en dansk sygeforsikring.