Sådan får du de unge ind i broderiets gamle verden

Det kan være svært at få den yngre generation til at falde ned i den syerske verden. Garnet mellem fingrene er erstattet med ledninger mellem hænderne. Men en teknik, der dateres til 18.000 fvt., dør ikke bare hen over 1 generation. Det handler blot om at vise de antikke kunstarter frem, så skal interessen nok vise sig. Selvom syning, strikning og broderi har tendens til at blive set som en hobby for ældre. Men det er muligt at gøre det til allemandseje. Især broderi har elementer der kan tale til alle demografer. Det er ikke just svært at reklamere broderi til børn og voksne.

– Broderi kan være en god, produktiv måde f.eks. at prokrastinere på. Især nu om dage, hvor mange vælger/bliver tvunget til at bruge mobilen mindre.
– Broderi tilfører nogle yderligere muligheder, som syning og strikning ikke kan. Man kan inkorporere diverse materialer, smykker og farver.
– Det er en god måde at skabe kontakt mellem de unge og de ældre – og give et fælles formål.
– Broderi, i sin grundessens, har ikke ændret sig i hundrede af år, så den kan væve sig videre fra de unge til deres unge, når de selv bliver gamle.

Et godt sted at begynde, når I, unge som gamle, skal begynde
Hvis I har formået at skabe en fælles interesse inden for broderiets emne, så er det næste skridt at påbegynde produktionen. Men hvordan? Først og fremmest gælder det om at have styr på de mere tekniske aspekter. Start helst ud med en let tråd, da den er nemmere at have med at gøre. Hold det simpelt i begyndelsen. Brug blot 1 eller få farver og måske hold dig til kun en form for materiale nu. Få direkte hjælp af en, der kender til alle broderiets hemmelige teknikker.