Dansk Tour de France-profil får sæsondebut i Portugal

Søren Kragh Andersen kører onsdag sæsonens første cykelløb i Volta ao Algarve. Seks danskere er til start.

Den professionelle cykelsæson har været i gang i halvanden måned, men endnu har man ikke set noget til en af sidste sæsons store danske profiler, Paris-Tours-vinderen Søren Kragh Andersen.

Det ændrer sig dog onsdag, når han er med for Team Sunweb i etapeløbet Volta ao Algarve, der strækker sig over fem etaper og fortsætter frem til søndag.

Og selv om det bliver hans sæsondebut, håber holdets ledelse, at Søren Kragh Andersen sammen med holdkaptajn Sam Oomen kan levere resultater på enkelte etaper.

– Sam er mand for de mere vanskelige etaper, og vi satser på et solidt resultat til ham i klassementet. Ved siden af Sam har vi Søren, som er god på enkeltstart og er hurtig på de mere flade etaper, siger sportsdirektør Michiel Elijzen i en pressemeddelelse.

Den 24-årige dansker markerede sig i sidste sæson med flere store resultater. Ud over sejren i Paris-Tours blev det også til en etapesejr i Schweiz Rundt og syv dage i Tour de Frances hvide ungdomstrøje.

Han er ikke den eneste dansker blandt de syv ryttere, Sunweb har taget med til Portugal.

Også den tidligere U23-europamester Casper Pedersen er en del af holdet og får dermed debut som World Tour-rytter. Han kørte i sidste sæson på det nu lukkede prokontinentalhold Aqua Blue Sport.

På startlisten til Volta ao Algarve finder man i alt seks danske navne. Ud over Sunweb-duoen er der deltagelse af Michael Valgren og Lars Bak (begge Dimension Data), Mads Würtz Schmidt (Katusha) og Mads Pedersen (Trek).

Løbet består af to etaper med bjergafslutning, to sprinteretaper og en 20 kilometer lang enkeltstart.

/ritzau/